NEM EGYETLEN VITA VEZETETT A FRADI-CSATáR FELFüGGESZTéSéHEZ

Mint korábban beszámoltunk róla, Alekszandar Pesics fegyelmi vétség miatt kikerült a Ferencváros labdarúgócsapatának első keretéből. A szerb csatár hazájában nyilatkozott az ügyről – szúrta ki a Nemzeti Sport.

Alexandar Pesics a hétvégi, Puskás Akadémia elleni 1–1-es döntetlenre végződő bajnokin a Ferencváros meccskeretébe sem került be. A találkozót követően vezetőedzője, Dejan Sztankovics újságírói kérdésre megerősítette, nem betegség vagy sérülés volt ennek az oka, hanem egy szakmai-fegyelmi döntés. 

A szerb csatár ezekután az Informer.rs-nek azt mondta, az egész ügyet csak a média fújta fel.

„Állítom, hogy nem volt semmilyen összetűzés, ez hülyeség – nyilatkozta a Fradihoz tavaly nyáron érkezett Pesics. – Egyáltalán nem az történt, amit megírtak velem kapcsolatban. Egy kis nézeteltérés alakult ki a Fradi kapusa és köztem egy labda miatt, de ez naponta előfordul valamennyi klub valamennyi öltözőjében, ami teljesen normális jelenség. Ez az igazság, és már nagyon fáradt vagyok az esettel kapcsolatban megjelent téves információk miatt. Szerdáig Belgrádban tartózkodom, három szabadnapunk van, utána csütörtöktől már a szakmai stáb rendelkezésére állok.”

A Nemzeti Sport ugyanakkor úgy tudja, nem a Dibusz Dénessel történt vita, hanem sorozatos fegyelmezetlenségek miatt száműzték a csatárt az első keretből. Dibusszal valóban volt egy szóváltása az egyik meccsen, és azután született meg a klub részéről a fent már idézett döntés. Ugyanakkor korábban sorozatosan elkövetett olyan fegyelmezetlenségeket, amik ehhez vezettek.

Pesics az idézett cikkben azt mondja, a héten visszatér Budapestre, csakhogy arról nem beszél, hogy a döntés értelmében, ha ezt időközben nem változtatja meg a klub, akkor nem edzhet az első csapattal.

A 31 éves támadó múlt nyáron érkezett a Crvena zvezdától – lapértesülések szerint 1,5 millió eurót fizetett ki érte az FTC –, azóta 29 tétmeccsen 12 gólja és hat gólpassza volt a zöld-fehéreknél. 

2024-03-19T13:16:30Z dg43tfdfdgfd