JORDAN: ALONSO úJ SZERZőDéSE MEGMUTATJA, HOGY AZ F1 „SúLYOS HIBáT KöVET EL”

Alonso a hónap korábbi részében kötelezte el magát ismét hosszabb távra az Aston mellett, így legalább a 2026-os szezon végéig biztosan a mezőny tagja marad. Az új kontraktusa révén 45 esztendősen is versenyezni fog még, amire már évtizedek óta nem volt példa a sorozatban.

A Formula For Success podcastben viszont Jordan arról beszélt, hogy Alonso hosszabbítása egyértelmű jele annak, hogy a Forma–1 rossz irányba halad a technikai szabályaival. Szerinte ráadásul azzal, hogy Alonso ennyi ideig marad a mezőnyben, megfosztja az olyan fiatal tehetségeket, mint például Oliver Bearman a debütálás lehetőségétől.

Amikor arról kérdezték, a spanyol maradása jó dolog-e a sportnak, Jordan így fogalmazott: „Még tartja magát, de olyan gyorsan képes vezetni az autót, mint bárki más, szóval miért ne maradna? Megértem, hogy az emberek ellentétes véleményen vannak. Részben én is ellene vagyok, de ez nem az ő hibája, hanem az autóké. Sosem fogom azt mondani, hogy az F1-es autókat könnyű vezetni, de manapság könnyebb.”

„Manapság már nem látni olyat, mint amikor Nigel Mansell alig tudott kikászálódni az autóból, mert teljesen szétment a nyaka. Ha 45 évesen megkérnéd Alonsót, hogy üljön vissza egy olyan autóba, amely kb. 20 évvel ezelőtt ment, szerintem mostanra már visszavonult volna, és egy fiatal, feltörekvő tehetség vette volna át a helyét.”

„Ezt nem Alonso ellen mondom, nem az ő hibája, de úgy vélem, a Forma–1 súlyos hibát követ el. Az új szabályok miatt nem megfelelőek az autók, túl nehezek, könnyebb őket vezetni, és ezzel az idősebb pilóták kezére játszol, mert sokkal több értelme van megtartani azt, amid van, amit ismersz, mint váltani valamire, amit nem.”

„Úgy gondolom, hogy a fiatal versenyzőkkel komolyan kitolnak. Esélyt kéne nekik adni. Mi értelme van egy nagyon erős F2-es bajnoknak? Van vagy öt Oliver Bearman odakint, akiről tudunk. David, a te fiadnak mennyi esélye van bekerülni most az F1-be? És az emberek miért költenek vagyonokat a gyerekeikre és szponzorokra, miközben semmi esélyük nincs bekerülni?” – tette fel a kérdést Jordan a podcast másik műsorvezetőjének, David Coulthardnak.

„Az F1-nek meg kell mutatnia, hogy a pilóták, akik megnyerik ezeket a futamokat, keményen megdolgoztak érte. Nehéz elfogadni, hogy Max [Verstappen] 11 másodperces előnnyel húzza be a győzelmet, de ez lehetne akár 25 is, ha úgy döntene, hogy keményen nyomja.”

Nico Hülkenberg az Audinál folytatja: így nyilatkoztak az érintettek a témában.

2024-04-26T15:38:16Z dg43tfdfdgfd