EGYKORI NAGY RIVáLISA VáLTJA GERA ZOLTáNT AZ U21-ES VáLOGATOTT éLéN - HIVATALOS!

Nyerj az Unibeten, fogadj a meccsekre kockázat nélkül! 20 000 Ft sportfogadás bónusz + 60 ingyen pörgetés vár Rád! Regisztrálj most! (x)

A Magyar Labdarúgó Szövetség pénteken hivatalos honlapján jelentette be, hogy Szélesi Zoltán veszi át a Vasashoz távozó Gera Zoltán posztját az U21-es válogatott élén.

A Nottingham Forest-Liverpool bajnokin a hazaiak győzelme 6.10, a döntetlen 4.80, a vendégek sikere 1.52-szeres szorzóval fogadható. (x)

Az egykori újpesti védő kinevezése a következő U21-es Európa-bajnoki selejtező sorozat végéig szól.

A 42 esztendős szakember ebben az idényben az U18-as együttes szövetségi edzőjeként dolgozott, korábban Robert Kilin, majd Gera Zoltán mellett másodedzőként már tevékenykedett az U21-es válogatott mellett, sőt, Bernd Storck szövetségi kapitányi időszakában a felnőtt válogatott stábjában is helyet kapott, majd két mérkőzésen megbízott szövetségi kapitányként ült az A-válogatott kispadján.

"Nagy örömmel vállalom a feladatot, nem újdonság számomra, hogy a legtehetségesebb fiatalokkal dolgozzak.Tudom, hogy ez kettős felelősség, hiszen a személyes fejlődésük és a felnőtt válogatotthoz vezető útjuk egyengetése mellett a korosztály eredményességét is javítani kell. Mindenki számára motiváló a Marco Rossi csapatának fejlődése és eredményessége, mi ezt a folyamatot szeretnénk támogatni és követni. Természetesen a hatékony munkához elengedhetetlen a klubok partnersége is. Bízom benne, hogy a korosztály legtehetségesebb játékosai a következő időszakban minél nagyobb számban megkapják a lehetőséget a klubcsapataikban, és a lehető legtöbb játékpercet tudják kiharcolni maguknak csapatukban" - nyilatkozta Szélesi az mlsz.hu-nak.

Szélesi Zoltán 28 alkalommal szerepelt a magyar válogatottban, a DVSC-vel és az Újpest FC-vel egyaránt nyert bajnoki címet, illetve mindkét csapattal elhódította a Magyar Kupát is. Játszott Németországban, Franciaországban, Görögországban és Hollandiában is, 2015-ben a Puskás Akadémiából vonult vissza - foglalta össze a szövetség az egykori hátvéd játékos-pályafutását.

Az U21-es válogatottnak a következő fél évben egy összetartása lesz: március 21-én a moldávokat fogadja a csapat felkészülési mérkőzésen, öt nappal később Kazahsztánban játszik európa-bajnoki selejtezőt, majd ősszel további három Eb-selejtező vár a csapatra.

Szélesi pótlását az U18-as válogatottnál várhatóan házon belül oldja meg a szövetség.

2024-03-01T18:44:13Z dg43tfdfdgfd