ÚJPESTEN NEM KéRNEK KUBATOV „BOHóCBULIJáBóL”

Jövő hétvégén zárul a labdarúgó NB I 2023–2024-es szezonja, a sorsolás szeszélye pedig úgy hozta, Ferencváros–Újpest-derbivel zárul az idény. Most ezzel a találkozóval kapcsolatban hoztak fontos döntést az lila-fehér szimpatizánsok, üzenve a rivális klubelnöknek, az Újpest kiejtéséről fantáziáló Kubatov Gábornak.

Az Újpest szervezett szurkolói csoportjainak felületén megjelent közlemény szerint a IV. kerületi ultrák kihagyják a Ferencváros elleni rangadót. Mint fogalmaztak, nem igényelnek csoportjuknak jegyet, mert nem kívánnak asszisztálni Kubatov Gábor ferencvárosi klubelnök „bohócbulijához".

A zöld-fehérek ugyan már hetekkel korábban megünnepelték a bajnoki címet, az aranyérmeket csak az utolsó fordulóban osztják majd ki.

Az utóbbi években távolmaradásunkkal vagy egyéb módokon mindig hangot adtunk véleményünknek – kezdődik a violák közleménye. – Legyen szó akár címercseréről, a csapat szerepléséről vagy a hazai futballt átszövő politikai behatásokról. Most ennek újfent eljött az ideje! Nem veszünk részt Kubatov bohócbuliján, az utolsó fordulóban.

„Mindenki tudja, hogy az egész bajnokság egy cirkusz, melynek méltó lezárásaként az év utolsó derbijén összegyűlnek hazánk leégett celebjei, hogy együtt bohóckodjanak, szelfizzenek a fradi (sic!) vezetőivel és az ehhez asszisztáló nézőkkel.

Akkor most már azt is tudja meg mindenki, hogy az Újpest Tábor szervezett csoportjai, a klubbal egyeztetett döntése értelmében nem asszisztál ehhez a bohózathoz a szezon utolsó meccsén. A klub felé jeleztük kérésünket, és ezt tiszteletben tartva nem igényel vendégjegyeket a Groupamába” – írják a döntés hátteréről.

Hozzáteszik, a távolmaradás nem kötelező érvényű, a döntés értelmében a szervezett csoportok tagjai a Szusza Ferenc Stadionnál gyülekeznek és szurkolnak majd.

„Nem érdekel bennünket a cirkusz, ebből mi kimaradunk” – hangsúlyozzák.

A lila-fehér szurkolók éles nyelvű üzenete alighanem reakció Kubatov Gábor nem sokkal korábbi nyilatkozatára, mikor arról beszélt, ha tehetné, kiejtené az Újpestet az NB I-ből.

2024-05-08T07:04:09Z dg43tfdfdgfd