ÚJ SZERZőDéST KöTöTT DáNIáBAN A MAGYAR FUTBALL SZUPERTEHETSéGE

Igaznak bizonyultak a korábbi sajtóhírek, és hosszú távú szerződést kötött magyar tehetségével, Németh Hunor Vajkkal a dán FC Köbenhavn – számolt be a Nemzeti Sport Online. A koppenhágai együttes felnőttcsapata a címvédő Manchester City ellen búcsúzott a Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjében.

Az FC Köbenhavn hivatalos honlapján tudatta, hogy új, hosszú távú megállapodást kötött a magyar U17-es válogatott tehetséggel, az U19-es csapatot erősítő Németh Hunor Vajkkal, aki pályára lépett csapata mind a nyolc ifjúsági Bajnokok Ligája-meccsén, s két gólt szerzett – szúrta ki az nso.hu.

Nagyon boldog vagyok, hogy hosszabbíthattam a kedvenc klubommal. Gyerekkorom óta arról álmodom, hogy debütálok a Parkban (az FC Köbenhavn otthona – a szerk. megjegyzése), és nagyon várom, hogy kemény munkával elérjem ezt. Nagyon jól érzem magam a klubnál, és napi szinten együtt fejlődhetek Dánia legjobbjaival. Rengeteg nagyszerű külföldi útban, meccsben és edzésben volt részem, most pedig közel kerültem az első csapathoz, többet edzhetek velük, hogy megszokjam az ottani tempót, de mindenekelőtt az U19-es aranyérem megszerzésére figyelek

– fogalmazott Németh Hunor Vajk az aláírást követően.

Az U17-es válogatott labdarúgó a magyar mellett dán állampolgársággal rendelkezik, hiszen szüleivel hároméves korában költözött Dániába, s nyolcéves kora óta pallérozódik a koppenhágai csapatban.

Némethet egyre több helyen emlegetik Szoboszlai Dominikhez hasonló tehetségként. A párhuzamot nemcsak hasonló posztjuk, hanem közös ügynökségük is erősíti, a Köbenhavn játékosának ügyeit – hasonlóan a felnőttválogatott csapatkapitányához – Esterházy Mátyás irodája kezeli.

2024-03-29T12:47:43Z dg43tfdfdgfd