ÓRIáSI BAJBAN DáRDAI PáL: A KIROHANáSA NEM MARADT KöVETKEZMéNYEK NéLKüL!

Nyerj az Unibeten, fogadj a meccsekre kockázat nélkül! 20 000 Ft sportfogadás bónusz + 60 ingyen pörgetés vár Rád! Regisztrálj most! (x)

Ahogy korábban már beszámoltunk róla, Dárdai Pált, a Hertha BSC vezetőedzőjét annyira feldühítette az egyik újságíró, hogy szó nélkül otthagyta csapata sajtótájékoztatóját.

A német másodosztályban kilencedik helyezett Hertha pénteken a Paderborn otthonában lép pályára, a mérkőzést felvezető sajtótájékoztatón a Kicker tudósítója olyannyira kiakasztotta a 48 éves magyar edzőt, hogy a tréner fogta magát, és kiviharzott a teremből.

A Paderborn-Hertha német másodosztályú bajnoki mérkőzésen a hazaiak győzelme 2.14, a döntetlen 3.60, a vendégek sikere 3.15-szörös szorzóval fogadható. (x)

Dárdai viselkedése nem maradt következmények nélkül, a BILD információi szerint a Hertha vezetése rögtön válságértekezletet hívott össze, ahol Thomas Herrich igazgató és Zecke Neuendorf osztályvezető arra kérték a Dárdait, hogy kerülje a hasonló viselkedést, miközben a harmadik edzői periódusát a klubnál töltő magyar szakember azt nehezményezte, hogy egyedül kell szembenéznie a kritikákkal.

Egyre távolabb a feljutás

A Hertha nem a várakozásoknak megfelelően muzsikál a német másodosztályban, a berliniek huszonhét forduló után tíz győzelemmel, nyolc döntetlennel, kilenc vereséggel, harmincnyolc megszerzett ponttal mindössze csak a kilencedik helyen állnak a Bundesliga 2-ben, nyolc pontra a még osztályozós helyet érő harmadik pozíciótól.

Mivel nagyon úgy néz ki, hogy a fővárosi gárda idén nem jut vissza a német élvonalba, így nem csoda, hogy pár hete már felröppentek a pletykák, hogy a BSC nem hosszabbítja meg Dárdai Pál szezon végén lejáró szerződését. A hírek szerint a berlini csapat vezetősége nincs meggyőzve arról, hogy a magyar szakemberrel képes lehet a csapat újra feljutni a Bundesligába, ezért folyamatos üléseken tárgyalják a jövőt. Az sem kizárt, hogy a német klub jövőre egy új edzővel vág neki a másodosztálynak.

Már meg is van Dárdai utódja?

Németországi sajtóértesülések szerint a Hertha felvette a kapcsolatot Thomas Stamm-mal, aki az egyik jelölt a berliniek kispadjára. A 41 éves svájci edző jelenleg a Freiburg második csapatánál dolgozik, de nyártól lehet, hogy őt nevezik majd ki Dárdai Pál helyére. A Freiburg II. jelenleg az utolsó helyen áll a harmadosztályban, de a svájcit tehetséges edzőnek tartják Németországban.

2024-04-04T13:18:51Z dg43tfdfdgfd