ÍGY áLL AZ F1-ES PONTVERSENY AZ AUSZTRáL NAGYDíJ UTáN – BüNTETéS MIATT VáLTOZOTT AZ EREDMéNY!

Az Ausztrál Nagydíjon Carlos Sainz Jr. győzött, mögötte Leclerc, Norris és Piastri futott be, míg Perez az ötödik lett – a mexikói nagy lehetőséget szalasztott el ezzel, hiszen ha legalább a harmadik helyen végzett volna, beérte volna pontszámban a kieső csapattársát.

A futamon utólag 20 másodperces büntetést kapott Alonso a russelles incidens miatt, így a 6.-ról a 8. helyre esett vissza, ezzel Stroll és Cunoda nyert egy-egy pozíciót. Az utolsó két pontszerző helyen a Haas pilótái végeztek.

Még több F1 hír:Lewis Hamilton erős állítást fogalmazott meg az Ausztrál Nagydíj után

Az eredmények következtében bár még mindig Verstappen vezet, de már csak 4 pont az előnye Leclerc és 5 pont Perez előtt, de Sainz is csak 11 egységre van a hollandtól. Mögöttük Piastri és Norris jön, rajtuk kívül pedig csak Russell és Alonso szerzett legalább 10 pontot – az egyéni pontverseny állása itt tekinthető meg.

Konstruktőrök között jóval szorosabbá vált az állás: a kettős győzelem miatt a Ferrari 34 pontot hozott a Red Bullon, így már csak 4 pont a különbség a top 2 között, a McLaren pedig „a senki földjén” van – a második és a negyedik helytől is messze.

A Mercedes 1 ponttal előzi meg az Aston Martint, az RB pedig Cunoda hetedik helye miatt feljött a csapatbajnoki hatodik pozícióba, 2 ponttal megelőzve a hetedik helyezett Haast. A Williams pontot még nem, de két 11. helyet már szerzett, rajtuk kívül a Sauber és az Alpine áll pont nélkül – az Ausztrál Nagydíj összefoglalója itt érhető el, míg Russell balesetét itt tudjátok megnézni videón.

Nézd meg: Videón az első körök a 2024-es Aston Martinnal

2024-03-24T14:45:41Z dg43tfdfdgfd