ÉLESEDIK A VERSENY A KöZéPCSAPATOK KöZT: „AZ RB-VEL HARCOLUNK”

A mezőny topcsapatairól viszonylag sok szó esik, ugyanakkor nem szabad figyelmen kívül hagyni a hátrébb kialakuló párharcokat sem, amelyben egyre élesedik a küzdelem a , az RB, illetve a Williams között.

Az amerikai istálló két „kielégítő” hétvégét tudhat a háta mögött, hiszen mind a két alkalommal a pontszerző helyen végeztek. Szaúd-Arábiában Hülkenberg ért oda a tizedik helyre, Ausztráliában pedig kettős pontszerzést ünnepelhettek.

„Azt hiszem, óvatosnak kell lennünk ezekkel a következtetésekkel” – figyelmeztetett a német, aki nem akar túlzó elvárásokkal megérkezni Suzukába. „Nyilvánvaló, hogy Dzsiddában nagyszerű csapatmunkával segítettük az ügyünket.”

„Szóval szuper közel álltunk az RB-hez ott” – tért rá a fő riválisokra Hülkenberg. „Habár nem láttam a Saubert ezen a versenyen, de a Sauberrel, a Williamsszel, sőt még az Alpinnal is (versenyben vagyunk).”

Egyelőre ebben a négyes versenyfutásban az RB áll a legjobban, hiszen Cunoda Alonso büntetése után a hetedik helyet szerezte meg Ausztráliában, így a Peter Bayer vezette alakulat átlépte a négy ponttal álló Haast.

„Szóval nagyon kevés kell hozzá, és egy hatalmas fordulat is történhet a másik irányba. Csak arról van szó, hogy mindig maximalizáljuk a hétvégét, minden egyes edzésen. És eddig azt hiszem, ez sikerült is.”

„Emellett némi szerencsém is volt, ami mindig jó dolog. De végül a többiek is szerencsével fognak majd találkozni. Fontos, hogy fejlesszük az autót, és egyszerűen mindenben erősebbeknek kell lennünk.”

Eközben az eddigiekkel pont ellentétes hírek érkeztek Christian Horner helyzetéről, akinek a pozíciója a hírek szerint minden eddiginél erősebbé vált, ez pedig Verstappen távozását is eredményezheti.

2024-03-29T07:41:21Z dg43tfdfdgfd