ÉJSZAKAI MűSZAK: GőZERőVEL DOLGOZIK ALBON AUTóJáN A WILLIAMS

Csak egy FW46-os indult el az Ausztrál Nagydíjon, miután Albon csúnya balesetet szenvedett az első szabadedzésen a hetes kanyarban. Ezután kapta meg csapattársa, Logan Sargeant autóját, aki így kihagyta a versenyt. A csapatfőnök, James Vowles a csapat által közzétett videójában elmondta, a sérült autó a lehető leggyorsabban visszakerült bázisukra, hogy időben megjavítsák, mire Szuzukába kellene szállítani:

„Biztos vagyok benne, hogy meg fogjuk javítani a vázat. Intézkedéseket tettünk, hogy legkésőbb hétfő reggelre visszakerüljön ide. Nagyjából hajnali kettőkor érkezett meg és azóta folyamatosan dolgozik rajta egy csapat, lecsupaszították és javítják. Jó esély van rá, hogy időben elkészül, hogy Szuzukába vihessük.”

A csapat a pályán külön elintézték, hogy a gyárban azonnal munkához láthassanak: „A munka egy nagy része már Melbourne-ben lezajlott, készítettünk képeket, teszteket futtattunk, vannak olyanok, amik alapján látható, mekkorák a károk és mit kell tennünk.”

„Ez a felkészülés kulcsfontosságú volt, mert így hétfőn hajnali kettőkor már munkához is lehetett állni. Nem kellett még külön ott felmérni a helyzetet, hanem már megvolt a terv, hogy mit fogunk csinálni és hogyan. Szóval Szuzukában minden gond nélkül két autóval leszünk ott.”

Vowles hozzátette, a baleset miatt Japánban sem lesz tartalékjuk: „Az eredeti terv az volt, hogy már az első versenyen három váz legyen ott, végül ez a harmadik futam felé csúszott, mert egyre csak csúszott a munka. Azóta és főleg a kettes számú vázon végzendő munka miatt, ismét csúszott ennek az elkészülte.”

Arra számít azonban, hogy a munka az FW46 fejlesztéseit nem fogja befolyásolni, ezek közül néhány már Japánban ott lehet: „Kétségtelen, hogy egy ilyen baleset sokba kerül. Időt kell rá kerítenünk, hogy dolgozzunk valamin, ezúttal a vázon, ami a rendszerből munkaerőt vesz ki. A Japánba tervezett fejlesztések el fognak készülni, ez a jó hír. Kis dolgok, de mindegyikük javítani fog a teljesítményen.”

„A későbbiekben lehetnek olyan elemek, amelyek elkészültébe beleszólhat ez, de a csapat jelenleg nagyon jól beosztja az idejét, így a pluszmunka miatt nem csúsznak a már szinte kész fejlesztések. Lesznek alkatrészek, melyek a hatodik verseny körül jönnek és néhány azután is.”

A thai versenyző közben azt is jelezte, nem elégedett a csapatnál uralkodó helyzettel.

2024-03-28T14:39:45Z dg43tfdfdgfd