ÁDáM MARTIN VISSZATéRNE MAGYARORSZáGRA, ZöLD-FEHéR CSAPAT A KIVáLASZTOTT

Nyerj az Unibeten, fogadj a meccsekre kockázat nélkül! 20 000 Ft sportfogadás bónusz + 60 ingyen pörgetés vár Rád! Regisztrálj most! (x)

„Szerintem fogok is még játszani, igen” – nyilatkozta Ádám Martin az NB1.hu-nak adott interjújában a Koszovó elleni 2-0-ra megnyert felkészülési mérkőzést követően.

A Paks-Újpest bajnoki mérkőzésen a hazaiak győzelme 1.74, a döntetlen 4.20, a vendégek sikere 4.40-szeres szorzóval fogadható. (x)

Szerinted hol fog végezni a Paks?

„Drukkolok a Paksnak, de nem hiszem, hogy meglesz az arany, nehéz hajrá következik a bajnokságban. De az ezüst is abszolút szépen csillogna. Amikor én Pakson játszottam, sokáig a harmadik helyen álltunk, jól emlékszem, aztán a végét elrontottuk. Reméljük, hogy most nem fogják elrontani a srácok, és maradnak a második helyen. A bajnoki cím szépen hangzik, de azért azt nehéz lenne elérni”

A koszovó elleni meccsen a szünetig voltál pályán, a szurkolók és a média véleményével összhangban, szerinted biztos helyed lesz az Eb-keretben?

„Tudtuk, hogy nehéz lesz, nem tudom, ti mit gondoltatok. Mi azért levideóztuk őket, egy nagyon jó játékosokból álló, jó csapatra számítottunk. Az első félidő jutott nekem, megbeszéltük a maestróval délután, tisztában voltam vele, hogy 45 percet meg kell nyomnom, az jut nekem. Az elején nem találtuk védekezésben, hogy merre mozogjunk. A második félidőben aztán sikerült megnyernünk a mérkőzést. 22 meccsen játszhattam volna, és 21 alkalommal játszottam is. Döntsétek el ti, hogy ott-e a helyem! Nagyon nem szokott változtatni a kapitány. Meglátjuk!”

Korábban gyakran előfordult, hogy a hajrában buktuk el a párharcokat, miközben mostanság éppen ennek az ellenkezőjével találkozhatunk.

„Biztosan. Ez egy csapat erénye is lehet, nem véletlenül van ez így, hogy a hajrában eredményesebb a válogatott, mint korábban. De ettől függetlenül a döcögős rajton, az első félidei játékunkon javítani kell mindenképpen. Kielemezzük majd, hogy ez miért történhetett most így.”

„Tizennégy veretlen meccset nem kell nagyon megmagyarázni. A játékelemeket ki kell elemezni, hogy mi működött, és min kell javítani. Mindkét meccs döcögősen indult, ebben az is benne lehet, hogy négy hónapja találkoztunk utoljára. Sok időnk nem volt most sem, de majd nyáron több időnk lesz a közös munkára. Bízom benne, hogy gördülékenyebben fog menni majd akkor a felkészülés.”

„Most még benne lehetnek a játékunkban a hibák, hiszen felkészülési mérkőzéseken futballoztunk. De fontos volt az eredmény is, hiszen kijött 60 ezer szurkoló a stadionba, ami lenyűgöző. Nem lebecsülve Koszovót, de azért ez egy keddi mérkőzés volt, amelyre így is ilyen sokan kilátogattak, köszönjük a szurkolást.”

Foglalkoztat a gondolat, hogy hamarosan jön az Eb?

„A klubommal sok meccset játszunk még az Eb-ig, mostantól főleg erre fogok koncentrálni. És persze arra, hogy sérülésmentes maradjak. Nincs még a fejemben az Eb, de amikor nem a focival foglalkozom, akkor néha beugrik, hogy milyen lesz.”

Válogatottunk június 4-én Írországba látogat, majd 8-án Debrecenben fogadja Izraelt. Az Európa-bajnokság csoportkörében: 15-én Svájc, 19-én a házigazda Németország, 23-án pedig Skócia lesz az ellenfél.

2024-03-28T12:57:27Z dg43tfdfdgfd