WOLFF EGYRE NEHEZEBB HELYZETBEN? „MáS CSAPATOK MáR LEVáLTOTTáK VOLNA...”

Nagyon úgy tűnik, hogy a 2022-ben és 2023-ban látott folyamat, mely alapján a  nem lehet harcban a világbajnoki címért, idén sem törik meg. A német gyártó a 2024-es szezon első három futamán egyelőre csupán a negyedik legjobb csapat.

A német gyártónak ráadásul inkább hátrafelé kell nézegetnie, hiszen az Aston Martin elsősorban Fernando Alonso révén egyre nagyobb nyomást helyezhet rájuk. Toto Wolff kijelentette, ideje önvizsgálatot tartania, ám egyelőre még nem akar távozni.

„Minden egyes nap tükörbe nézek, azaz magamba nézek minden egyes dologgal kapcsolatban, amit csinálok, szóval ez egy jogos felvetés” – jelentette ki Melbourne-ben Wolff az esetleges távozásával kapcsolatban. „De jelenleg nem ezt érzem, hogy ezt kellene tennem.”

A kritikusok egy része már azon a véleményen van, hogy Wolff irányítása alatt nem lesz képes a megújulásra a Mercedes. Ezeket a hangokat osztja az egykori Forma-1-es legenda is, aki lesújtó véleménnyel van a német gyártóról.

„A Mercedes ismét egyszerűen nincs a Red Bull és a Ferrari szintjén” – jelentette ki Hans-Joachim Stuck az Eurosportnak, aki Wolff helyzetét vizsgálta. „Valószínűleg előnyt jelent számára, hogy társtulajdonos.”

A 73 éves német arra utalt, hogy Wolff a Mercedes-Benz és az Ineos mellett egyenlő, egyharmados tulajdonosa a csapatnak, így az ő helyzete például jóval komplikáltabb, mint Horner esete, aki szintén távozás elé nézhet.

„Ha ez egy tisztán Mercedes-csapat lenne, nem vagyok benne biztos, hogy nem váltották volna már le” – folytatta Stuck, aki azonban más pozíciókban is változtatna. „Hogy egyenesen fogalmazzak, a főtervezőt is le kellene váltani.”

Eközben az egyre nagyobb gödörben levő Daniel Ricciardo nem érti, miért volt ekkora a különbség közte, illetve Júki Cunoda között, ugyanis jónak érezte a saját tempóját.

2024-03-27T17:52:43Z dg43tfdfdgfd