VIZESPALACK ROBBANT CRISTIANO RONALDO JáTéKOSTáRSáNAK FEJéN

Futballpályán talán még sohasem látott jelenet cifrázta Dzsiddában az al-Ahli és az al-Nasszr mérkőzését a szaúdi profi labdarúgó-bajnokságban. Miután Cristiano Ronaldo tizenegyesből berúgta a találkozó egyetlen gólját, egy vizespalack robbant az ünneplő vendégjátékosok egyike, Otávio fején. A hajmeresztő jelenetet lassított felvételen láthatjuk, ahogy megnézhetjük a két, vitatható les miatt meg nem adott gólt is.

A rossz passzban lévő, hét közben az ázsiai Bajnokok Ligájából kiesett szaúdi topcsapat, az al-Nasszr (Cristiano Ronaldo együttese) Dzsiddába utazott a Saudi Pro League 24. fordulójában. A vendéglátó al-Ahli a harmadik, az al-Nasszr a második helyen áll a tabellán, amelyen az éllovas az al-Hilal behozhatatlannak tűnő előnnyel vezet.

A sokak által bohócligának tartott szaúdi bajnokságról csak annyit, hogy az al-Ahli csapatában Edouard Mendy védett, a mezőnyben Franck Kessié, Rijad Mahrez, Roberto Firmino és Allan Saint-Maximin játszott, míg a vendégeknél David Ospina volt a kapus, a védősor oszlopa Aymeric Laporte, a balbekk Alex Telles, a két védekező középpályás Marcelo Brozovic és Otávio, a jobbszélső Sadio Mané, a center pedig, természetesen, Cristiano Ronaldo. 

A vendégek Ronaldo révén, úgy tűnt, a 42. percben megszerezték a vezetést, méghozzá fantasztikus, nehéz szögből szerzett góllal, de a játékvezető les címén érvénytelenítette a találatot. Hajszálon múlt...

Ezek után az 57. percben Firmino, az al-Ahli játékosa is a hálóba lőtt, de az sem lett végül gól, mert nem adták meg.

Aztán a 68. percben csak született végre egy érvényes gól is, ezt Cristiano Ronaldo lőtte kis toporgás után tizenegyesből.

A hazai közönség nem vette jó néven, hogy Ronaldóék a szögletzászlónál ünnepeltek, kőhajításnyira a B középtől, és vizespalack-záporral árasztották el az al-Nasszr játékosait, akik akkor még humorosra vették a figurát.

Pedig az nem is volt annyira vicces. Erre aztán ők is rájöttek, amikor az egyik palack Otávio fején robbant szét:

Az 1–0-s győzelemmel az al-Nasszr (56 pont) megszilárdította a második helyét a közvetlen üldöző al-Ahlival (47) szemben, de az éllovas al-Hilal (65) még ezzel együtt is elérhetetlen távolságban van. Ráadásul utóbbi egy meccsel kevesebbet is játszott dobogós helyen álló riválisainál.

(Borítókép: Cristiano Ronaldo ünnepli az első gólját csapattársaival, miközben a szurkolók tárgyakat dobálnak a játékosokra 2024. március 15-én. Fotó: Stringer / Reuters)

2024-03-16T07:49:13Z dg43tfdfdgfd