VIDEÓ: ÍGY áLL AZ NB II BAJNOKCSAPATáNAK úJJáéPüLő STADIONJA

Nyerj az Unibeten, fogadj a meccsekre kockázat nélkül! 20 000 Ft sportfogadás bónusz + 60 ingyen pörgetés vár Rád! Regisztrálj most! (x)

Szinte már csak a fű hiányzik, hamarosan elkészül a nyíregyházi Stadion - számolt be a hírrel a magyarepitok.hu. Az elmúlt két szezonban előbb Sényőn, majd Balmazújvárosban játszotta tétmérkőzéseit a Nyíregyháza Spartacus. Utóbbi helyszínen a feljutást is ki tudta harcolni az élvonalba.

Az Újpest FC-Kecskeméti TE bajnokin a hazaiak győzelme 2.20, a döntetlen 3.40, a vendégek sikere 3.20-szoros szorzóval fogadható. (x)

A portál kiemeli, hogy nagy eséllyel az élvonalban és új stadionját felavatva nyithatja a következő szezont a Nyíregyháza Spartacus FC. Az Épkar és a Nyír-Wetland az utolsó simításokat végzi a stadionon. Már a tereprendezés és a végső simítások zajlanak a Nyíregyházi Stadionban, így jó eséllyel még a következő szezon előtt birtokba vehetik azt a sportolók és rajongók. Az 8150 férőhelyes futballstadiont az Építési és Közlekedési Minisztérium megbízásából kivitelezi az Épkar Zrt. és a Nyír-Wetland Generál Zrt., többek között a Weinberg ’93 Kft. és a Pureco Kft. segítségével.

2020-ban az eredeti terv az volt, hogy 10,32 milliárd forintból jöhet ki a beruházás, de mire a közbeszerzési eljárást lefolytatták, már 13,7 milliárd forintnál tartott a tender, írta meg a HVG. Nem sokkal később Magyarország Kormánya 19,1 milliárd forintban határozta meg a keretet, amelyet az építésre költhetnek Nyíregyházán.

A Spartacus a Gyirmót ellen aratott 3-1-es győzelemmel bebiztosította a jövő évi NB I-es tagságot, kilenc év után tér vissz az élvonalba a másodosztály bajnoka. Tímár Krisztián vezetőedző a mérkőzés után, az ünneplés közben kiemelte: "Nyíregyháza szereti a labdarúgást, ki volt már éhezve az első osztályú focira".

2024-05-06T16:52:34Z dg43tfdfdgfd