VETTEL ELáRULTA, SUZUKáBAN KINEK A GYőZELMéRE FOGADNA

Továbbra is beszédtémát szolgáltat az Ausztrál Nagydíj, hiszen a háromszoros világbajnok rögtön a futam elején kénytelen volt kiállni fékproblémák miatt, amivel az egészen elképesztő 43 futamos pontszerző sorozata szakadt meg.

A Ferrari ki tudta használni a bikások megingását, hiszen kettős sikert arattak Sainz vezetésével, így pedig mint a konstruktőrök között, mind az egyéni bajnokságban közel kerültek a Red Bullhoz. Maga Vasseur már a cím megszerzését sem tartja kizártnak, ugyanakkor Vettel más véleményen van.

„Úgy gondolom, hogy Max és a Red Bull továbbra is a favoritok lesznek Suzukában ismét” – osztotta meg a tippjét a rajongókkal Vettel a Sky Deutschlandnak. „Nem tudjuk, hogyan alakult volna Ausztrália valójában (a futam Max kiesése nélkül), de ez nem számít.”

„Carlosnak és a Ferrarinak jól sikerült. Jó lett volna, ha egy kicsit több minden történik, de a Red Bull és különösen Max folyamatos dominanciája mellett nem lehet elvitatni a mögöttük álló puszta teljesítményt. Ezt nem lehet eléggé hangsúlyozni.”

„Szóval boldog leszek, ha Max visszatér a csúcsra Japánban” – zárta le a gondolatait Vettel, aki maga is átélhette még a 2010-es évek elején, hogy milyen az, amikor valaki annyira a mezőny fölé nő, mint Verstappen.

Mint ismert, Vettel elsősorban 2011-ben és 2013-ban dominált a Forma-1-ben, míg a köztes években Fernando Alonsóval vívott kiélezett küzdelmet a bajnoki címért. Verstappen azonban számos rekordot átadott már a múltnak, amit a német tartott.

Eközben Pierre Gasly saját bevallása szerint úgy vezet, „mint egy állat”, minek után az Alpine idei autója igencsak gyengére sikeredett. A francia pilóta nem adja fel, holott eddig nulla ponttal áll a bajnokságban.

2024-03-28T17:40:01Z dg43tfdfdgfd