VERSTAPPEN FELKERüLT A VILáG EGYIK LEGILLUSZTRISABB LISTáJáRA

Verstappen a 2023-as szezon 22 futamából 19-et megnyert és már október elején, a katari sprintfutamon elért második helye után biztosította bajnoki címét. Az elmúlt három Forma-1-es idényben elért sikerei biztosították helyét a Time százas listáján, ahol világpolitikai szereplők, írók, színészek és más globális ikonok mellett foglal helyet.

Verstappen mellett többek között a Kansas City Chiefs irányítója, Patrick Mahomes és a 2023-ban a spanyol női labdarúgó-válogatottat vb-címhez segítő Jenni Hermoso is ott van sportolóként a listán. A holland versenyző bejegyzését a lap sportszerkesztője, Sean Gregory írta, aki szerint „Verstappen olyan magabiztos a volán mögött, hogy egy verseny alatt még a pálya melletti kivetítőkön a mögötte zajló csatákat is tudta nézni fél szemmel.”

A Time hivatalosan 1999-ben indította el éves százas listáját, melynek idei kiadásának egyes tagjait április 24-én egy konferenciára, május 15-én pedig egy gálaestre is meghívják, bár nem tudni, Verstappen elmegy-e valamelyikre.

A Red Bull pilótájának további érdemei közé tartozik 57 futamgyőzelme és 36 pole pozíciója, emellett 17 évesen ő lett a Forma-1 legfiatalabb pilótája, amikor 2015-ben bemutatkozott a Toro Rossóban. 2016-ban ezután már a Red Bullnál versenyzett és a Spanyol Nagydíjon először állhatott a dobogó legfelső fokára, első bajnoki címét 2021-ben szerezte, egy sokat vitatott csatában Lewis Hamilton ellen, Abu-Dzabiban.

Nem Verstappen az első Forma-1-es pilóta, aki felkerült a Time listájára, Hamilton még 2020-ban tartozott a lap szerint a száz legbefolyásosabb személy közé, míg a másik hétszeres világbajnoknak, Michael Schumachernek 2005-ben adatott meg ez a megtiszteltetés.

Mindeközben kiderült, Adrian Newey miért utazott Olaszországba.

2024-04-17T15:15:07Z dg43tfdfdgfd