VALóSáGOS TENISZCSODA: MAROZSáN FáBIáN úJABB SKALPOT GYűJTöTT BE

Újabb hatalmas bravúrt hajtott végre Marozsán Fábián, aki a világranglistán tizedik Alex De Minaurt felett győzedelmeskedett a miami 1000-es kategóriájú ATP torna nyolcaddöntőjében. A következő ellenfele a 11-szeres ATP tornagyőztes Alexander Zverev lesz, aki jelenleg harmadik a világranglistán.

Marozsán Fábián szenzációs teljesítményt nyújt a most zajló ATP tornán Miamiban, szettveszteség nélkül jutott el a nyolcaddöntőbe – legyőzve többek között a világranglistán hetedik helyen rangsorolt Holger Runét

A legjobb 16 között Alex De Minaur volt Marozsán ellenfele, akit egy ízben már legyőzött tavaly, ezért most sem esélytelenként lépett pályára a magyar teniszező, ám arra senki sem számított, hogy ilyen domináns játékkal jut a következő körbe. Marozsán Fábián 6:4, 0:6, 6:1 arányban múlta felül Alex de Minaurt. 

A magyar teniszező ezzel újabb kiemelkedő bravúrt aratott, pályafutása negyedik mestertornáján pedig a második alkalommal jutott el a legjobb nyolc közé – Sanghaj után Miamiban is. Marozsán ellenfele a német sztárjátékos, Alexander Zverev lesz, aki ellen már a legjobb négybe jutás a tét.

A nem hivatalos élő ATP-rangsorban Marozsán már a 38. helyen áll, amely pályafutása legjobb helyezése.

(Borítókép: Marozsán Fábián. Fotó: Al Bello/Getty)

2024-03-27T09:27:27Z dg43tfdfdgfd