ULTIMáTUMOT KAPOTT A RUTINOS F1-ES PILóTA, MIAMIBAN MáR CSERE JöHET – SAJTóHíR

Daniel Ricciardo a 2023-as Magyar Nagydíjon tért vissza az F1-es mezőnybe, majd a hollandiai kéztörése miatt 5 futamot kihagyott, ebben az időszakban pedig Liam Lawson ugrott be a helyére, aki remek teljesítményt nyújtott.

A 2024-es szezont nem kezdte erősen Ricciardo, aki az első futamon – csapatutasítás után – Cunoda előtt végzett, azonban az elmúlt két nagydíjon a japán végzett előrébb, az időmérőkön pedig 3-0-ra vezet ellene Cunoda.

Még több F1 hír:Japánban is úgy járhat a Williams, mint Ausztráliában

Ricciardo helyzetét az is nehezíti, hogy Ausztráliában Cunoda a hetedik helyen végzett és 6 pontot szállított az RB-nek, míg ő csak a 12. pozícióban futott be, miután szombaton már a Q1-ben búcsúzott.

Az új-zélandi Herald szerint a főtanácsadó Helmut Marko ultimátumot adott Ricciardónak: ha nem tud fejlődni a következő két nagydíjon, azaz Japánban és Kínában, akkor elvesztheti az ülését.

A lap szerint ebben az esetben Liam Lawson érkezne a helyére a Miami Nagydíjtól, aki jelenleg a Red Bull két csapatának tartalékversenyzője, és a Herald úgy tudja, a 22 éves pilótát tartják a legvalószínűbb opciónak a Red Bull ülésére hosszú távon.

Eközben Horner erős utalást tett arra, ki esélyes Perez helyére, míg Russell rémült rádiózását itt tudjátok meghallgatni.

Nézd meg: Videón az első körök a 2024-es Aston Martinnal

2024-03-25T11:17:35Z dg43tfdfdgfd