ULTIMáTUMOT ADTAK AZ ETO SZURKOLóI: EGYETLEN ESETBEN TéRNEK VISSZA A LELáTóRA

Fogadj 20-szoros szorzóval a magyar válogatott góljára Törökország ellen, és szerezd meg a 20 ezer forintos bónuszt is! (x)

A Győri ETO FC szurkolói csak akkor térnek vissza a lelátóra, ha a klubvezetés nyilvánosan bocsánatot kér tőlük a múlt heti másodosztályú bajnokin történt botrány miatt.

A Magyarország-Törökország felkészülési mérkőzésen a mieink győzelme 2.40, a döntetlen 3.30, a vendégek sikere 3.10-szeres szorzóval fogadható. (x)

Mint megírtuk, a március 11-i ETO FC Győr-Budapest Honvéd (0–1) másodosztályú bajnoki második félidejének közepén a biztonsági szolgálat berontott a hazai szektorba, és mindenkit ütöttek-vertek, akik az útjukba kerültek – gyerekeket is.

Utóbbi a biztonságiak próbálták megmagyarázni, hogy mi indokolta a brutális fellépést.

Az ETO Baráti Kör a hivatalos Facebook-oldalán újabb közleményt adott ki – egyenesen a tulajdonosnak, Világi Oszkárnak címezve – a botrányos mérkőzés kapcsán, nehezményezve, hogy több mint egy héttel a biztonsági szolgálat lelátón történt brutális támadása után a klub még mindig nem kért bocsánatot a szurkolóktól.

Határozottan kérjük, hogy a rendezői túlkapásból adódó, barbár, jogszerűtlen és erőszakos cselekmények miatt a klubvezetés haladéktalanul kérjen bocsánatot! A lelátóra való visszatérésünk pedig kizárólag akkor fog megtörténni, ha a klub nyilvánosan bocsánatot kér minden ETO-szurkolótól!” – írták.

A Baráti Kör emellett kérte három olyan személy eltávolítását, akik mindhárman a lelátón eljáró szerv vezető munkatársai voltak az ominózus meccsen.

Cikkünk megjelenéséig sem az ETO hivatalos oldalán, sem a közösségi felületein nem látott napvilágot olyan közlemény, amelyben bocsánatot kért volna a klubvezetés.

A kisalföldi csapatnak pedig nagy szüksége lenne szurkolói támogatására: az ETO-nak van esélye arra, hogy hosszú évek után ismét az élvonalban szerepeljen. A győri együttes 25 forduló után az ezt garantáló második helyen tanyázik, de három gárda is „lőtávon belül” van, hatpontos vagy annál kisebb lemaradással követi. Sőt, a harmadik Vasas ugyanannyi egységet gyűjtött, mint az ETO.

2024-03-22T15:53:42Z dg43tfdfdgfd