TOTO WOLFF MEGSZóLALT, MIUTáN LEWIS HAMILTON AZ UTOLSó ELőTTI LETT AZ AUSZTRáL FP2-N

Lewis Hamilton az Ausztrál Nagydíj második szabadedzésén a 18. pozícióban végzett, másfél másodperccel lemaradva az FP2 leggyorsabbjától, Charles Leclerc-től, és 8 tizeddel lemaradva a másik Mercedes-pilótától, George Russelltől.

Hamilton csak Magnussennél volt gyorsabb a második gyakorláson, hiszen az FP1-es balesete után Alex Albon nem tudott részt venni az edzésen. A Mercedes csapatfőnöke, Toto Wolff ennek kapcsán azt mondta, a német istálló kísérletezett a beállításokkal:

Nézd meg: Videón az első körök a 2024-es Aston Martinnal

„A második edzésre elég drámai beállításbeli változtatásokat léptünk meg Lewis autóján, ami nagyon visszaütött. De ezért vannak a szabadedzések” – magyarázta Wolff az FP2 után a Sky-nak.

„A garázs másik oldalán egy kicsit jobb volt a helyzet, viszont nem megfelelő a teljesítményünk. Szerintem egykörön egy kicsit jobbak lettünk volna, ha befejezi a körét, de összességében ez nem volt jó nap számunkra.”

A Mercedes az új szabályrendszer 2022-es kezdete óta csak egyszer tudott győzni, a domináló Red Bullt pedig nem tudták megközelíteni, ráadásul idén eddig csak a negyedik helyen állnak a konstruktőrök között.

Még több hír:Forma-2: Antonelli az első sorban, Bearman csak a 16. a két piros zászlót hozó időmérőn

Wolff azt elismerte, hogy nem elégedett a jelenlegi állással, viszont úgy gondolja, minden eszközük megvan ahhoz, hogy megoldják a gondjaikat:

„Nem mondanám azt, hogy frusztrált vagyok, mert nem ez az igazság. Az egyértelmű, hogy csalódottak vagyunk, mert nagyon sok irányt kipróbáltunk, de még nem találtuk meg azt, ami a helyes irányba vinne minket.”

„De továbbra is próbálkoznunk kell, láttuk korábban, milyen teljesítményre képes ez az autó. Nem akarom azt mondani, hogy nem vagyunk jók ezen szabályrendszer alatt, mert mindenünk megvan ahhoz, hogy megoldást találjunk a helyzetünkre. És megoldást is fogunk találni” – mondta az osztrák.

Eközben a második szabadedzés összefoglalója itt érhető el, míg Newey egy rivális csapattal tárgyalhat.

Nézd meg: Bemutatkozott a Ferrari 2024-es F1-es autója

2024-03-22T10:25:31Z dg43tfdfdgfd