TALáN EZT A LEGNEHEZEBB VEZETNI... - SúLYOSAKAT MONDOTT A MERCEDES AUTóJáRóL A VOLT PILóTA

A Mercedes gyötrelmesen kezdte a 2024-es Forma-1-es szezont, legjobb eredményük egy ötödik hely Bahreinből. Az Ausztrál Nagydíjon újabb csapás érte őket, miután sem Lewis Hamilton, sem George Russell nem tudták befejezni a versenyt.

Hamiltonnak már korán fel kellett adnia a küzdelmet motorhiba miatt, míg Russell az utolsó előtti körben csapódott a falba. Nem csoda tehát, ha Toto Wolff pesszimistán értékelt, nem elég, hogy nem tudják tartani a Red Bullal és a Ferrarival a lépést, ahogy a Sky Sportsnak írt elemzésében Martin Brundle írta, borzalmas élmény lehet vezetni is a W15-öst:

„Amikor a pálya mellett voltam pénteken, feltűnt, hogy Lewis Hamilton Mercijét volt talán a legnehezebb vezetni. Az első két kanyart kitevő gyors sikánban az autó össze-vissza csúszkált. Sorozatban a harmadik szezonban nem találták el a ground effectes autók arany középútját és utána nem tudnak mit kezdeni azzal, hogy megjósolhatatlan a teljesítmény.”

„Toto Wolff csapatfőnök mindig elegáns szavakkal és közmondásokkal próbál továbblépni és a következő versenyre koncentrálni, de nagyon bánthatja már, hogy nem látja a fejlődést, és ahogy ilyenkor lenni szokott, az autó megbízhatoságát is fújhatják, miután Hamilton erőforrása eldurrant.”

2024-03-27T14:37:25Z dg43tfdfdgfd