SíRI CSEND éS DöBBENET: DRáMA AZ UDINESE–ROMA-MéRKőZéSEN

Egy-egyes állásnál a 70. percben a szívéhez kapott, és összeesett az AS Roma védője, Evan Ndicka. A játékot a bíró azonnal megállította, majd mintegy 15 perc után – miután a védőt orvosi csapat vitte le a pályáról – félbeszakította.

Döbbent csend, az egymást kérdező szurkolók tanácstalanul álltak az eset előtt, de azt lehetett tudni, hogy nagy a baj, hiszen miután az orvosi stáb hordágyon levitte a védőt a játéktérről, az AS Roma játékosai mind odagyűltek a pálya szélére, és arra vártak, hogy megnyugtató választ kapjanak csapattársuk, Ndicka állapotáról. A stadionban mindeközben néma csend honolt, pisszenést sem lehetett hallani egyik táborból sem, amikor levitték a játékost.

Ndicka az eszméleténél volt, amikor az orvosi stáb őt ellátta, és az egész stadion állva tapsolta abban a reményben, hogy az állapota javul, a mérkőzés pedig folytatódhat. A szurkolókat azonban elcsendesítették az orvosok, mivel nem hallották a játékos szívhangját.

Mintegy 15 perc elteltével – amíg a játék végig állt – Daniele De Rossi, a Roma edzője végig az orvosi stáb tagjait kérdezte, hogy mi történt játékosával, majd miután tájékoztatást kapott, összehívta a Roma játékosait, beszélt a játékvezetővel, azután az Udinese edzőjével is, és a bíró végül hármas sípszóval lefújta a meccset. 

Az Udinese–Roma-mérkőzés 1–1-es állásnál félbeszakadt.

A hangosbemondó ezt követően bejelentette, hogy ma már nem folytatják, és a szurkolók csendben elhagyták a stadiont. A mérkőzés első gólját a 23. percben Pereyra rúgta, Lukaku a 64. percben egyenlített. 

Ndickát a Santa Maria della Misericordia kórházba szállították, az előzetes vizsgálatok alapján szívtájéki panaszok léptek fel a 24 éves védőnél.

(Borítókép: Evan Ndicka, az AS Roma játékosa megsérült az Udinese Calcio és az AS Roma közötti Serie A TIM mérkőzésen a Dacia Arénában 2024. április 14-én Udinében, Olaszországban. Fotó: Gabriele Maltinti / Getty Images)

2024-04-14T18:34:04Z dg43tfdfdgfd