SáVOLT ATTILA SZERINT MAROZSáN FáBIáNBóL AKáR GRAND SLAM-GYőZTES TENISZEZő IS LEHET

Marozsán Fábián világklasszis teljesítménnyel jutott be magyar idő szerint szerda hajnalban a miami ezres kategóriájú tenisztorna negyeddöntőjébe, ahol a világranglistán ötödik Alexander Zverev lesz az ellenfele. A magyar teniszező szenzációs játékával az egész sportág figyelmét felhívta magára, a Magyar Tenisz Szövetség vezetői pedig videóüzenetben értékelték teljesítményét.

Ahogyan arról e héten beszámoltunk, az óriásölő hírében álló Marozsán Fábián egymás után üti le a pályáról a világ legjobb teniszezőit Miamiban. Az élő világranglistán jelenleg 38. magyar teniszező az elmúlt napokban legyőzte Holger Runét, Alexei Popyrint, valamint szerda hajnalban a kilencedik kiemelt Alex De Minaurt, így pályafutása során – Sanghaj után – második alkalommal készülhet mestertorna negyeddöntőjére.

A magyar teniszező túlzás nélkül világklasszis játékkal rukkol elő minden mérkőzésén, csodájára jár az egész tenisztársadalom, így a hazai szövetség vezetői sem mehettek el szó nélkül Marozsán elképesztő eredményei mellett. A Magyar Tenisz Szövetség által közzétett videóinterjúban a szakmai igazgató, Sávolt Attila, a fejlesztési igazgató, Bardóczky Kornél, valamint a magyar Davis-kupa válogatott szövetségi kapitánya, Nagy Zoltán méltatta a 24 éves teniszezőt. 

Óriási öröm és büszkeség mindannyiunk számára Fábián teljesítménye, mivel olyan játékosokat győzött le az elmúlt napokban, akik túlzás nélkül a világ legjobbjai közé tartoznak. Ez fantasztikus jövőt prognosztizál számára, és ugyan tudjuk, hogy 24 éves, még iszonyatosan sok ideje lesz a fejlődésre. Kijelenthetem, hogy a jövőben akár Grand Slam-tornagyőztes teniszező is lehet belőle 

– tekintett előre Sávolt Attila. A szövetség fejlesztési igazgatója, Bardóczky Kornél azt emelte ki, számukra nem akkora meglepetés Marozsán teljesítménye, mivel pontosan tudják, hogy mekkora potenciál rejlik benne, és ha megy neki a játék, akkor bármelyik világsztárra veszélyes lehet. Bardóczky hozzátette, a szövetség szempontjából is pozitív visszajelzés a 24 éves teniszező sikere, mivel junior éveiben az MTSZ kötelékében pallérozódott, és bebizonyította, hogy Magyarországról indulva is el lehet érni ekkora sikereket. 

Év elején elmondtam neki, szerintem felnőtt a feladathoz, hogy a világ legjobbjainak is méltó ellenfele legyen. Az ezres kategóriájú versenyek színvonala nagyon közelít a Grand Slam-tornákéhoz, így tényleg szenzációs, amit mérkőzésről mérkőzésre nyújt a napokban. Összeállt a játéka, és minden jel arra mutatott, hogy jó eredmény is kisülhet belőle 

– fejtette ki Nagy Zoltán Davis-kupa-kapitány. 

Fontos megjegyezni, hogy Marozsán Fábián következő ellenfele a negyeddöntőben az az Alexander Zverev lesz, akivel az előzetes tervek alapján már a februári Davis-kupa-világdöntő selejtezőjében megküzdött volna, de akkor a német nem vállalta a játékot. Most viszont összejött a mérkőzésük, amelyen a magyar teniszező egyáltalán nem lesz esélytelen a világranglista ötödik Zverev ellen. 

A mérkőzést magyar idő szerint csütörtökön este vagy péntek hajnalban játsszák. 

A Magyar Tenisz Szövetség teljes videóinterjúját alább nézheti meg. 

(Borítókép: Getty Images)

2024-03-27T17:48:35Z dg43tfdfdgfd