SZOBOSZLAIéKAT MáSOLTáK, A SZURKOLóK OVáCIóBAN TöRTEK KI A GóLBAN KICSúCSOSODó RAFINáLTSáG LáTTáN

A holland élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban (Eredivisie) szereplő Feyenoord legutóbbi bajnoki meccsén lejátszódott egy jelenetsor, amely nagyon ismerős lehet a magyar futballrajongóknak. A tudatosan begyakorolt mozdulatok megtévesztették az ellenfél kapusát, aki olyan gólt kapott, amire egyáltalán nem számított.

Vasárnap a Feyenoord a Heracles Almelo csapatát fogadta. A hazaiak a szünetben már 2–0-ra vezettek, majd a 73. percben újabb gólt szereztek, amivel végleg eldőlt a három pont sorsa (a vendégeknek szépítésre sem futotta).

Ez önmagában nem akkora hír, azonban a Feyenoord játékosai húztak egy váratlant a harmadik gól előtt. A vendéglátók a mérkőzés hajrájára fordulva szabadrúgáshoz jutottak az ellenfél kapujától 17 méterre.

A pontrúgás elvégzése előtt Quilindschy Hartman és Santiago Giménez kó-papír-ollózásba kezdett, mindenki azt hitte, így döntik el, ki rúgja kapura a labdát. Miután meglett a győztes, Hartman arrébb sétált, az ellenfél kapusa is azt hitte, hogy a ballábas Giménez végzi el a szabadrúgást, a sorfalat is úgy állította fel, hogy megnehezítse a mexikói légiós dolgát.

A labdába végül egy harmadik játékos, a jobblábas Igor Paixao rúgott bele, aki szépen kilőtte a jobb alsó sarkot. Az ellenfél kapusa egy pillanatra megdermedt, aztán ugyan vetődött egyet, de esélye sem volt kiütni a labdát oldalra.

A szurkolókat lenyűgözte a Feyenoord-játékosok rafináltsága, mindenki dicsérte őket a kő-papír-olló játék előadása után, írja a The Sun.

Ez a mozdulatsor nagyon ismerős lehet az olvasóinknak. Mint ismert, a tavalyi évet az észtek elleni felkészülési mérkőzés vezette fel a magyar labdarúgó-válogatottnál. Az amúgy nem túl izgalmas ütközetnek egy házon belüli kisebb balhét követően mégis elég komoly visszhangja lett: Szoboszlai Dominik és Sallai Roland kő-papír-ollóval döntötte el a büntetőrúgás kérdését, amit ráadásul utóbbi ki is hagyott végül. 

2024-03-12T08:33:28Z dg43tfdfdgfd