SZOBOSZLAI DOMINIK CSAPATA őSI RIVáLISáVAL KöZöSEN LéP FEL A KEGYELETSéRTéSSEL SZEMBEN

Nyerj az Unibeten, fogadj a meccsekre kockázat nélkül! 20 000 Ft sportfogadás bónusz + 60 ingyen pörgetés vár Rád! Regisztrálj most! (x)

Az angol futball két ősi riválisa, a Liverpool és a Manchester United közösen lép fel annak érdekében, hogy eltüntessék a lelátókról azokat az elemeket, amelyek a két klub legsúlyosabb tragédiáit használják fel az ellenfél gyalázására.

A Liverpool-Brighton bajnokin a hazaiak győzelme 1.37, a döntetlen 5.80, a vendégek sikere 7.50-szeres szorzóval fogadható. (x)

A Liverpool – Szoboszlai Dominik csapata – és a Manchester United az alapítványaikon keresztül közösen indított oktatási programot a tragédiákkal kapcsolatos visszaélések leküzdésére – közölték a klubok az április 7-i, Old Traffordon megrendezendő Premier League-mérkőzésük előtt.

A két csapat legutóbbi összecsapásán – a március 17-i FA-kupa-találkozón, amelyet hazai pályán hosszabbítás után 4–3-ra nyert meg a United – ugyanis ismét felbukkant a szurkolók közötti ellentét talán legvisszataszítóbb formája: a drukkerek egyes csoportjai nem egyszer kegyeletsértő módon a rivális történelmi tragédiáival provokálták az ellenfél szurkolóit.

A MU-tábor a 96 liverpooli halálos áldozatot követelő Hillsborough-tragédiával kapcsolatos szidalmakat kiabált. A másik oldal sem maradt azonban adós: ők az 1958-as müncheni légikatasztrófát használták fel az ellenfél gyalázására, amelyben 23 ember halt meg, a United szinte teljes csapata odaveszett.

Az ESPN beszámolójában emlékeztetett, hogy a két klub korábban már többször is elítélte ezt a megnyilvánulást, ami egyébként büntetőjogi felelősségre vonható gyakorlat. A legutóbbi meccs után két embert őrizetbe vettek, sokakat pedig kitiltottak a stadionból.

Az előző idényben a Manchester United és a Liverpool menedzserei, Erik Ten Hag és Jürgen Klopp már kiadtak egy közös nyilatkozatot, amelyben elítélték az ilyen viselkedést, ennek azonban, úgy tűnik, nem volt eredménye.

A két klub úgy döntött, többet is tesznek a lelátói kegyeletsértés visszaszorítása, felszámolása érdekében: alapítványaik előadásokat szerveznek, amelyeken Manchester United egykori védője, Wes Brown, és a Liverpool legendás csapatkapitánya, Phil Thompson manchesteri és liverpooli iskolákban elmondják a gyerekeknek, mint jelentettek ezek a tragédiák, hogyan érintették a közösséget.

Teljes mértékben támogatjuk, mindkét klubbal szorosan együttműködünk ennek az oktatási kezdeményezésnek a kidolgozásában és megvalósításában” – mondta Nick Perchard, a Premier League közösségi igazgatója.

John Shiels, a Manchester United Alapítvány vezérigazgatója szenvedélyesen fogalmazta meg a változás, a futballkultúra átalakításának szükségességét.

Ami történik, az elfogadhatatlan, bármilyen tragédiával összefüggésben. Emberéletekről van szó… Ideje abbahagyni” – fogalmazott.

Matt Parish, az LFC Alapítvány vezérigazgatója az oktatás erejét és a megfelelő cselekvés szükségességét emelte ki a kegyeletsértő jelenség felszámolásában.

„Ez egy rendkívül fontos kezdeményezés. Mindkét klub elkötelezett amellett, hogy minden évben megvalósuljon” – mondta.

Ez a példátlan lépés, a két ádáz rivális, a Manchester United és a Liverpool közötti együttműködés az egység erejének bizonyítéka.

2024-03-29T09:59:28Z dg43tfdfdgfd