SZLOVáKIA EGYIK LEGJOBB EDZőJE KAPOTT MUNKáT AZ NB I-BEN – HIVATALOS!

Fogadj 20-szoros szorzóval a magyar válogatott góljára Törökország ellen, és szerezd meg a 20 ezer forintos bónuszt is! (x)

Szlovákia legjobb játékosainak és edzőinek hivatalos díjkiosztóját tartották meg a napokban a pozsonyi várban.

A futballisták és a trénerek között is képviseltette magát a TOP 10-ben a magyar nemzeti bajnokság: az előbbieknél a kölcsönben Mezőkövesden futballozó Szolgai Máté, az utóbbiaknál a Puskás Akadémia felvidéki származású mestere, Hornyák Zsolt személyében.

A Magyarország-Törökország felkészülési mérkőzésen a mieink győzelme 2.40, a döntetlen 3.30, a vendégek sikere 3.10-szeres szorzóval fogadható. (x)

A 2023-as teljesítmények alapján futballisták között pályafutása során először győzött a Napoli 29 éves válogatott középpályása, Stanislav Lobotka, aki a Feyenoord játékosát, Dávid Hanckót és a tavaly az Intertől a PSG-hez szerződött Milan Škriniart előzte meg a szavazáson.

Az év legjobb U21-es szlovák játékosának járó Petr Dubovský-díjat az ugyancsak a Feyenoordot erősítő Leo Sauer nyerte el, de a legjobbak közé bekerült a DAC kötelékébe tartozó, ám kölcsönben jelenleg Mezőkövesden futballozó Szolgai Máté is.

Az edzőknél a bajnok Slovan Bratislavát irányító idősebb Vladimír Weiss vitte a prímet, megelőzve az olasz Francesco Calzonát, aki kivezette a szlovák válogatottat az Európa-bajnokságra és időközben a Napoli kispadját is elfoglalta.

Bekerült a TOP 10-be a magyar élvonalbeli Puskás Akadémiát irányító Hornyák Zsolt is, aki két pontot kapott a voksoláson, és ezzel holtversenyben a tízedik lett a legjobb szlovák edzők között.

A felvidéki Köbölkúton született 50 éves szakember korábban dolgozott Örményországban, Máltán, Oroszországban és Csehországban is. A jereváni időszakában két klubbal is szerzett trófeát: az FC Mika vezetőedzőjeként elhódította az örmény szuperkupát, a Bananc trénereként bajnokságot és szuperkupát nyert.

Hornyák Zsolt 2019 nyarán a cseh Slovan Liberectől érkezett a Puskás Akadémiához, az első idényében a nemzetközi kupaindulást érő harmadik helyen végzett az együttessel, a következő évben a dobogó második fokára is felállhatott, majd 2022-ben újabb bronzérmet ünnepelhetett. Tavaly negyedikként zárt, a Magyar Kupában pedig az elődöntőig jutott a felcsúti csapattal, amely ebben a szezonban már búcsúzott a kupasorozattól, a mostani bajnoki kiírásban pedig – 25 forduló után – a tabella ötödik helyén állomásozik.

2024-03-22T18:39:03Z dg43tfdfdgfd