STEINER SZERINT CSAK EGY ESéLYE VAN SCHUMACHERNEK VISSZATéRNI A FORMA-1-BE

Mick Schumacher számára egyelőre a WEC-szezon az, amire figyelnie kell, de nem titkolt célja, hogy a Forma-1-be térjen vissza. Ralf Schumacher, szokásához híven, hangosan támogatja, szerinte unokaöccsének kellene váltani a Mercedesnél Lewis Hamiltont.

Schumacher volt csapatfőnöke a Haasnál, Günther Steiner ennél némileg visszafogottabban fogalmazott a Bildnek adott interjújában, szerinte – és Ralf Schumacher ezzel biztos nem fog egyetérteni – Micknek 2025 az egyetlen esélye, hogy ismét a legjobbak között szerepeljen: „Ha jövőre nem jön össze neki, akkor valószínűleg sosem fog.”

Schumacher 2021-ben és 2022-ben volt a Haas versenyzője, ezután azonban megváltak tőle. Azóta a Mercedes tartalékpilótája, de 2024-re az Alpine WEC-csapatának is tagja a hiperautó-kategóriában. Steiner azonban nem bízik benne: „Persze, ott volt két évig és az új generáció része, de mit számít ez? Hihetetlen nehéz lenne visszatérnie három év kihagyás után.”

Egy dolog azonban tiszta Steiner számára: Schumachernek a WEC-ben kell letennie a névjegyét, ha újra esélyt akar kapni a Forma-1-ben: „A WEC-ben ebben a szezonban jól kell teljesítenie, ez lehet neki a dobbantó.”

Steiner szerint az mindenképpen reménykeltő lehet számára, hogy nem csak a Mercedes keres versenyzőket, 13 pilóta szerződése jár ugyanis le az év végén. Ezek közül kettő pont az Alpine-nál szereplő Esteban Ocon és Pierre Gasly. Steiner: „Meglátjuk, hogy alakul a piac a Forma-1-ben, még nem egyértelmű, hogy valaki kiszáll-e.”

Milyen idő lesz a 2024-es Ausztrál Nagydíjon? Ezen a linken megnézheted!

Nézd meg: Videón az első körök a 2024-es Aston Martinnal

2024-03-20T19:36:55Z dg43tfdfdgfd