SORSOLTAK A BL-ELőDöNTőRE: MéG SOSEM KAPOTT KI LEENDő ELLENFELéTőL A GYőR

A Győri Audi ETO KC a Ferencvárost kiejtő dán Team Esbjerget kapta ellenfeléül a női kézilabda Bajnokok Ligája budapesti négyes döntőjének sorsolásán. A Sport TV stúdiójában kedden húzták ki mind a női, mind a férfi final four párosítását. A dán csapatban többek között a hatszoros BL-győztes Nora Mörk, valamint a világ legjobbjaként számontartott Henny Reistad is jelen van. A német Bietigheim a Metz együttesével csap össze. A férfiak mezőnyében a dán Aalborg a címvédő Magdeburg, a BL-rekorder Barcelona pedig a THW Kiel ellenfele lesz a Lanxess Arénában.

A budapesti MVM Dome-ban június elsején és másodikán megrendezésre kerülő final fouron a Rába-partiak és a dánok mellett a Metz Handball és a három magyar válogatott játékost, Faluvégi Dorottyát, Háfra Noémit és Szikora Melindát soraiban tudó német Bietigheim szerepel majd. 

Mindenképpen jó előjel Per Johansson együttese számára az, hogy az ETO még soha nem szenvedett vereséget az Esbjergtől, pedig hatszor is szembenézett egymással a két alakulat. A csoportkörök során négyszer, a négyes döntőben kétszer: tavaly a bronzmérkőzésen (28–27), 2022-ben pedig az elődöntőben (32–27). Azonban leírni nem lehet az együttest, ugyanis éppen a Győr nagy riválisát, a Ferencvárost búcsúztatta kettős győzelemmel a negyeddöntőben.

Úgy gondolom, hogy mind a négy résztvevő jó csapat. Természetesen magunkat, a Metz-et és Esbjerget talán egy kicsit erősebbnek látom, mint a Bietigheimet, de utóbbi is nagyon jól játszott és meglepetést szerzett a negyeddöntőben. Az Esbjerg talán a világ jelenlegi legjobb keretével rendelkezik, rendkívül kemény együttes jó lövőkkel, olyan kitűnő játékosokkal, mint Henny Reistad és Nora Mörk, valamint egy tapasztalt edzővel. Természetesen a Metz tapasztalt, erős a rendszere, amit mindig is hatékonyan játszott, és még tovább épített. A Bietigheim az a csapat, amelynek tényleg semmi veszítenivalója nincs, míg a többi csapat, mi, a Metz és az Esbjerg teljes erőbedobással küzdünk, és egyértelmű célunk a cím megszerzése

– mondta a sorsolást követően a svéd vezetőedző a klub honlapján.

Fodor Csenge, a Győr 25 éves balszélsője az M4 Sportnak elmondta, ez a találkozó akár a döntővel is felérhetne.

Tapasztaltak vagyunk a négyes döntőkben, de nagyon sokat kell majd készülnünk. Ez a találkozó akár a döntő is lehetne. Ilyen szinten nem lehet ellenfelet választani, és ebben a két napban bármi megtörténhet. Minden azon múlik, hogy aznap ki hogyan lép ki a pályára, bárkinek van esélye.  Az előző négyes döntőben a bronzmérkőzésen találkoztunk, ami egy nagyon kiélezett meccs volt. Nagyon sokat kell rájuk készülni, de bízom az edzőinkben, hogy nagyszerű felkészítés lesz.

A Győr az elmúlt három BL-kiírás győztesét, a Vipers Kristiansandot búcsúztatta a negyeddöntőben. Az első mérkőzésen hét góllal nyert, hazai pályán kétgólos vereséget szenvedett, de összesítésben így is simán jutott be a legjobb négy közé.  

A férfiak mezőnyében a címvédő Magdeburg a Veszprémet búcsúztató Aalborggal, a BL-rekorder Barcelona pedig a hamarosan Imre Bencét is soraiban tudó THW Kiel ellenfele lesz június 8–9-én, a Lanxess Arénában.

Női kézilabda Bajnokok Ligája négyes döntő

Budapest MVM Dome

  • június 1., szombat

15.00: Győri Audi ETOKC Esbjerg (dán)

18.00: Metz (francia)–SG BBM Bietigheim (német)

  • június 2., vasárnap

15.00: 3. helyért

18.00: döntő

2024-05-08T08:16:25Z dg43tfdfdgfd