SCHUMACHER: EZ A VéG KEZDETE A RED BULLNáL, VERSTAPPEN IS TáVOZNI FOG

Amiről napokkal ezelőtt már erős pletykaszinten beszéltek, az most valósággá vált, hiszen Newey 2025 elején tényleg befejezi majd a munkát a bikások F1-es csapatánál, ami alapvetően változtathat a Red Bull életén, működésén és akár annak sikerességén is.

A nagy hírt természetesen a német Skynak is dolgozó korábbi pilóta, Ralf Schumacher is kommentálta, és nem igazán fogta vissza magát, amikor arról kérdezték, milyen hatással lehet majd Newey kiválása a Red Bull alakulatára.

„Ez jelenti a vég kezdetét az RBR számára?” – kérdezték Schumachert. „Igen, ez tény. További emberek fognak távozni. Ez nyílt titok. A helyzet azonban az, hogy Christian Horner azt gondolja, nincs szüksége ezekre az emberekre körülötte, miközben élvezi a thaiföldi társtulajdonosok teljes támogatását. És ők a többségi tulajdonosok.”

„Ezért jutottunk most idáig. Emiatt mondom azt, amit múlt héten vagy pár napja mondtam. Szerintem a Red Bull ezek után rövid időn belül középszerűségbe fog süllyedni. Max Verstappen elhagyja majd a csapatot több kiváló mérnökkel együtt, akik Adrian Neweyval vagy simán önmagukban igazolnak át más istállókhoz.”

Schumacher tehát meg van győződve arról, hogy Verstappen is csapatot fog váltani, a kérdés szerinte csak az, mikor. „Már jövőre, vagy csak az azt követő évben? Számomra az viszont világos, hogy távozni fog, mert ilyen körülmények között…”

„Ez már nem az a csapatszellem, melyet Dietrich Mateschitz szeretett volna. Nagy kár azért, hogy a csapat egy személyzeti tag miatt hullik szét, aki lényegében egy alkalmazott volt, és aki anno szintén komoly lehetőséget kapott Mateschitztől. Hihetetlen. Nehéz szavakba önteni” – mondta Schumacher természetesen Hornerre utalva.

Ebben a cikkben pedig az olvasható, hogyan kommentálta a bejelentést maga Newey és Horner.

2024-05-02T04:30:07Z dg43tfdfdgfd