SAJáT SZURKOLóIK MIATT SZéGYELLI MAGáT A SPANYOLOK SZöVETSéGI KAPITáNYA

Nyerj az Unibeten, fogadj a meccsekre kockázat nélkül! 20 000 Ft sportfogadás bónusz + 60 ingyen pörgetés vár Rád! Regisztrálj most! (x)

Fáj a szívem… Szégyellem magam miattuk…” – mondta Luis de la Fuente, Spanyolország szövetségi kapitánya, miután a 3–3-as döntetlennel végződött Brazília elleni felkészülési mérkőzésen a hazai szurkolók egy része kifütyülte a spanyol válogatott csatárát, Álvaro Moratát a Bernabéuban.

A Villareal-Atlético Madrid bajnoki mérkőzésen a hazaiak győzelme 3.20, a döntetlen 3.75, a vendégek sikere 2.16-szoros szorzóval fogadható. (x)

Szórakoztató és kiélezett mérkőzést játszott egymással Spanyolország és Brazília kedd este Madridban, a Santiago Bernabéu Stadionban. A házigazdák Rodri és Dani Olmo találataival már a 36. minutumra kétgólos előnyt szereztek, ám Rodrygo öt percccel a félidő vége lőtt szerzett találatával életben tartotta csapata reményeit.

A szünetben pályára lépett Endrick, a Palmeiras 17 esztendős csatára, aki a nyártól már a Real Madrid játékosa lesz, és az 50. minutumban egyenlített is. A 87. percben azonban – újabb büntetőt követően – Rodri ismét eredményes volt, de így sem tudtak nyerni a spanyolok, ugyanis a ráadásban a brazilok is tizenegyeshez jutottak, amit Lucas Paqueta a 97. minutumban értékesített.

A felkészülési mérkőzés tehát 3–3-as döntetlennel fejeződött be.

A futballünnepet azonban egy sajnálatos eset árnyékolta be: a Real Madrid otthona, a Bernabéu közönségének egy része – a 81. percben történt lecserélésekor – kifütyülte a spanyol válogatott csatárát, Álvaro Moratát, aki korábban a Királyi Gárdában is játszott, de most már a városi rivális Atléticót erősíti.

Luis de la Fuente,  Spanyolország szövetségi kapitánya a találkozó után arról beszélt, szégyelli magát amiatt, hogy hazája szurkolói fütyülnek egy olyan játékosra, aki a „la Roja” mezét viseli.

Fáj a szívem, hogy a hazámban kifütyülik a spanyol válogatott játékosát. Fájdalmat érzek… Szégyellem magam miattuk… Igaz, hatalmas volt a tömeg a Bernabéuban és a szurkolók túlnyomó többsége Spanyolországnak szorított. Ugyanakkor az a dolgunk, hogy a nemzeti csapat biztatására neveljük a drukkereket, tudatosítani bennük, hogy itt el kell felejteni a klubszíneket. Ez a sajtó feladata is. Lássuk, meg tudjuk-e oldani!” – hangsúlyozta a szakember.  

A 31 esztendős Morata 71 mérkőzésen 34 gólt szerzett Spanyolország mezében.

2024-03-27T13:40:11Z dg43tfdfdgfd