SAJTóHíR: MARKO íGéRETET TETT VERSTAPPENNEK A LEHETSéGES RED BULL-OS TáVOZáS KAPCSáN

A Mercedes csapatfőnöke, Toto Wolff nyilvánosan kijelentette, hogy Verstappent szeretné leigazolni Lewis Hamilton helyére a következő szezonban. Erre pedig talán van is némi esélye a Red Bullnál meglévő belső feszültségek miatt, még úgy is, ha a bikásoknál a legtöbben váltig állítják, hogy Verstappen nem megy sehová.

Az év korábbi részében azonban kiderült, hogy az elmúlt télen Verstappen és Marko titokban egymáshoz kötötte a Red Bull-os maradását, ami azt jelenti, hogy ha például Marko távozna az istállótól, akkor Verstappen is kiléphetne az egyébként 2028 végéig szóló kontraktusából.

A brit BBC pedig most arról számolt be, hogy Marko biztosan nem állna a holland útjába, ha ő úgy döntene, nem akar maradni jelenlegi csapatánál. Ez a gyakorlatban azt jelenti, hogy ha Verstappen el szeretne igazolni, akkor Marko vélhetően felmondana a Red Bullnál, megnyitva az utat a pilóta korai távozása előtt.

Ennek ellenére azonban úgy tudni, a 2025-ös távozás egyelőre még nincs terítéken, 2026 kapcsán azonban már több a kérdés, mivel a Verstappen-tábor állítólag továbbra sincs teljesen meggyőződve arról, hogy a Red Bull versenyképes erőforrást tud majd gyártani az új szabályrendszerben.

Emellett pedig ott van még a kérdés, hogy Adrian Newey távozása után vajon mennyire gyengül meg az alakulat, ahonnan állítólag többen is távozni akarnak a következő időszakban. Ezek mindig fontos szempontok lehetnek Verstappen jövője kapcsán, de ha hihetünk a fentebb említett jelentésnek, akkor a háromszoros bajnok a következő szezonban még nem megy sehová.

Christian Horner csapatfőnök eközben nemrég egy másik fontos részletet is elárult Verstappen kontraktusát illetően.

2024-05-07T17:36:07Z dg43tfdfdgfd