SAJTóHíR: MARANELLO MELLETT LáTTáK ADRIAN NEWEYT

A Neweyval kapcsolatos pletykák azóta keringenek, hogy a Red Bullnál, főleg a csapatfőnök, Christian Horner körül komoly botrány robbant ki. A Ferrarival is sokszor szóba hozták a sztártervezőt, aki nemrég a Motorsport.comnak beszélt arról, hogy nézne ki szerinte az ideális Forma-1.

A legutóbbi, vele kapcsolatos hírek azonban arról szóltak, hogy Lawrence Stroll személyesen kereste meg egy ajánlattal Szaúd-Arábiában – ezt a zöldek csapatfőnöke, Mike Krack végül cáfolta, jelezve, elégedettek a műszaki részleg jelenlegi felállásával.

Ennek ellenére a 65 éves mérnök minden opciót megvizsgál, legalábbis az Auto, Motor und Sport szerint, akik cikkükben arról írnak, hogy a tervezőnek nem osztottak szerencsés lapokat a Red Bullnál folyó hatalmi harcban, azonban mivel 2026-ig szóló szerződése van velük, nincs nagy mozgástere.

Azt, hogy komolyabb dologról van szó ezúttal, azzal magyarázzák, hogy állításuk szerint Newey nemrég Olaszországban járt, egészen pontosan a bolognai reptéren látták, ami mindössze 40 km-re található a Ferrari maranellói főhadiszállásától.

Neweyt már számos alkalommal hírbe hozták a Ferrarival, sőt, tavaly ő is megerősítette, hogy a vörösök megkeresték, azonban elmondása szerint visszautasította azt az ajánlatot, mondván, a családja nem szívesen költözne Olaszországba.

2024-04-16T19:14:08Z dg43tfdfdgfd