REKORDDöNTéSSEL KöSZöNT BE EURóPáBA A BRAZILOK CSODAGYEREKE – VIDEÓ!

Nyerj az Unibeten, fogadj a meccsekre kockázat nélkül! 20 000 Ft sportfogadás bónusz + 60 ingyen pörgetés vár Rád! Regisztrálj most! (x)

A 17 éves brazil csodagyerek, Endrick bevallotta, hogy teljesen magukkal ragadták az érzelmei, nem is tudott tovább koncentrálni, miután betalált az Anglia ellen végül 1–0-ra megnyert szombati felkészülési mérkőzésen.

Ő lett a valaha volt legfiatalabb játékos, aki válogatott meccsen gólt szerzett a Wembleyben.

A Magyarország-Koszovó felkészülési mérkőzésen a hazaiak győzelme 1.63, a döntetlen 3.50, a vendégek sikere 6.75-szörös szorzóval fogadható. (x)

Endrick a 71. minutumban lépett pályára Londonban az Anglia elleni szombati felkészülési mérkőzésen, és kilenc perc elteltével már gólt ünnepelhetett: Vinícius Junior kapott egy parádés indítást a leshatáron, ami után ugyan Jordan Pickford kapusba külsőzte a labdát, de a kipattanóra jól érkezett a tinisztár, aki megszerezte első találatát az ötszörös világbajnok Brazília mezében.

A pályafutását a nyártól – miután nagykorúvá válik – a Real Madridban folytató támadó, nem tudta leplezni örömét, rohanva ünnepelt, mielőtt térdre rogyott; noha meg kellett várnia, hogy a videóbíró megerősítse a gól érvényességét a lehetséges leshelyzet ellenőrzése után.

Az Opta statisztikái szerint 17 évesen és 246 naposan Endrick lett a valaha volt legfiatalabb játékos, aki válogatott mérkőzésen betalált a Wembley-ben.

Később duplázhatott is volna, azt a próbálkozását azonban hárította az angolok hálóőre. Talán nem véletlenül…

Nem fogok hazudni. Csak a gólomra tudtam gondolni. Miután belőttem, már nem voltam képes tovább koncentrálni a meccsre” – vallotta be az ESPN beszámolója szerint Endrick, hogy teljesen magukkal ragadták az érzelmei.

„Itt van a családom, a barátnőm, az ügynökeim. Nem vagyok sírós fajta, tartom magam, de ez valami egyedi, és nagyon boldog vagyok” – tette hozzá.

Az új brazil szövetségi kapitány, Dorival Junior, aki debütálásán győzelemre vezette az alaposan megfiatalított nemzeti csapatot, arról beszélt, Endricknek mindene megvan ahhoz, hogy világsztár legyen.

Az idő majd eldönti, meddig juthat. Nyugodtnak és türelmesnek kell lennünk vele” – mondta a szakvezető, aki arra is kitért, hogy azért cserélte be inkább a 17 éves támadót, semmint a jóval tapasztaltabb Richarlisont, mert a Tottenham Hotspur játékosa egy sérülés után még mindig csak lábadozik.

Ronaldo óta – aki még 1994-ben talált be „pelyhes állú ifjoncként” – Endrick a legfiatalabb játékos, aki gólt szerzett a brazil válogatottban. Harmadik alkalommal öltötte magára a Selecao mezét, Kolumbia és Argentína után Anglia volt az első európai csapat, amely ellen pályára lépett.

A szupertehetségnek tartott támadó oroszlánrészt vállalt abból, hogy tavaly a Palmeiras brazil bajnoki címet nyert. Bár a Chelsea is közel járt ahhoz, hogy megszerezze az aláírását, a Real Madrid már 2022 decemberében szerződést kötött vele – amikor még csak 16 esztendős volt…

A hírek szerint az átigazolás összességében közel 60 millió euróba kerül(t) a Királyiaknak, akikhez Endrick idén nyáron csatlakozik, miután nagykorúvá válik. Júliusban tölti be a 18. életévét.

A spanyol fővárosban olyan válogatottbeli társakkal futballozhat majd együtt, mint Vinícius Júnior és Rodrygo.

Brazília a következő felkészülési mérkőzésén, jövő kedden Spanyolországgal találkozik – éppen Madridban, a Santiago Bernabéu stadionban, Endrick új csapatának otthonában.

2024-03-24T10:58:12Z dg43tfdfdgfd