RALF SCHUMACHER SZERINT VAN EGY CSAPATFőNöK, AKI "JOBB, HA VIGYáZ MAGáRA"

A német versenyző a 2000-es évek elején hat szezont töltött el a Williamsnél, ami alatt hat futamgyőzelmet szerzett és 21-szer állhatott dobogója. A csapat utolsó bajnoki címe, 1997 óta nagyon visszaesett.

A Ferrari mögött a második legtöbb konstruktőri bajnoki címet (kilencet) szerző gárda nehezen talál vissza régi dicsőségéhez és idén sem lesznek ott, ahol egykor, a tabella alján szerénykednek ugyanis, pedig amikor James Vowles 2023. januárjában átvette a csapatot, voltak reménysugarak.

A grove-i alakulat a szezon végén a hetedik helyen állt a konstruktőri bajnokságban 28 ponttal, azonban idén elég aggasztóan szerepelnek, hiába tartották meg mindkét versenyzőjüket, az eredmények nem jönnek és ők azon három csapat egyike az Alpine és a Sauber mellett, akik még nem szereztek pontot.

Ráadásul külön kellemetlen helyzetbe kerültek Ausztráliában, mivel nem volt tartalékvázuk, ezért Albon balesete után az első szabadedzésen csak egy autóval tudtak részt venni a futamon. Albon Japánban is nagyot esett, így Kínában is fennáll a veszélye annak egy nagyobb esés után, hogy egy versenyzőjük szerepelhet majd.

A Sky Sports német nyelvű adásának nyilatkozó Ralf Schumacher így nem is fukarkodott a kritikákkal, amikor Vowles szóba került: „Szerintem jobb lesz, hogyha vigyáz magára mostantól. Nem lennék meglepve, ha a tulajdonosnak nem feltétlenül lenne a kedvence...”

Mindeközben kiderült, mit keresett nemrég Adrian Newey Olaszországban.

2024-04-17T16:45:08Z dg43tfdfdgfd