PéLDAMUTATó MAGATARTáST KéRNEK MARCO ROSSIéKTóL AZ EURóPA-BAJNOKSáGON

Példamutató magatartást várnak el a nyári labdarúgó-Európa-bajnokságon részt vevő válogatottak szövetségi kapitányaitól a játékvezetők, akiknek lehetőségük lesz büntetni az edzőket, ha nem megfelelően viselkednek – hangzott el az európai szövetség (UEFA) által szervezett düsseldorfi munkaértekezleten.

A játékosok követnek téged, és ha te nyugodt vagy, a játékosok is nyugodtabbak” – idézi az MTI Roberto Rosettit, az UEFA játékvezetői bizottságának vezetőjét, aki az Eb-n szereplő csapatok trénereinek tartott előadást.

Az olasz exbíró felhívta a figyelmet: szeretnék elkerülni azt, hogy feleslegesen lapokat kelljen osztogatniuk, elsődleges céljuk, hogy megóvják a játék pozitív képét.

Keményen fel fogunk lépni az egyértelmű esetekben, mert ezeknek az elkerüléséért tennünk kell valamit. Ugyanakkor ebben a munkában számítunk rátok, mert rendkívül fontosak vagytok nekünk

– jelentette ki kollégái nevében Rosetti.

Az UEFA április végéig akarja megnevezni azokat a bírókat, akik ott lehetnek a németországi kontinenstornán. A kiválasztott játékvezetők aztán május 13. és 16. között Frankfurtban speciális oktatáson vesznek részt. A videóbírók Lipcséből dolgoznak majd az Eb alatt, és a szabályok értelmében csak akkor avatkozhatnak majd be, ha a pályán lévő bírók egyértelműen rossz döntést hoznak – állította Rosetti.

Az Európa-bajnokság június 14-én kezdődik és július 14-ig tart. A Marco Rossi irányította magyar válogatott a házigazda németek mellett a skótokkal és a svájciakkal találkozik majd a csoportkörben.

Európa-bajnokság 2024, az A csoport teljes programja:

1. forduló

  • június 14., München, 21.00: Németország–Skócia
  • június 15., Köln, 15.00: Magyarország–Svájc

2. forduló

  • június 19., Stuttgart, 18.00: Németország–Magyarország
  • június 19., Köln, 21.00: Skócia–Svájc

3. forduló

  • június 23., Stuttgart, 21.00: Skócia–Magyarország
  • június 23., Frankfurt, 21.00: Svájc–Németország

(Borítókép: Srdjan Stevanovic / Getty Images Hungary)

2024-04-09T11:43:01Z dg43tfdfdgfd