PROST: HAMILTON NEM FOG VISSZATéRNI A GYőZTES éNJéHEZ

nagyobb akadályok nélkül közeledik a negyedik világbajnoki címéhez, egyöntetű vélemények szerint pedig csak 2026-ban lehet a rivális csapatoknak és pilótáknak esélyük arra, hogy feltartóztassák a hollandot.

2022-ben ugyan a Ferrari a szezon első felében valódi kihívója volt a hollandnak, végül messze elmaradtak tőle, Verstappen 2023-ban pedig már 19 győzelemig jutott. Idén a Red Bull-pilóta négyből három futamot megnyert, ám Prost szerint nem sok értéke van ezeknek a győzelmeknek.

„Max ma az egyik, ha nem a legjobb Forma-1-es pilóta, ezt el kell fogadnunk” – jelentette ki Alain Prost a regnáló világbajnokról. „De egy bajnokság többet ér a győztes pilótának, ha két-három csapat között folyik a küzdelem.”

„A Mercedesnek és a Ferrarinak nagyobb esélye van, ha a Red Bullhoz hasonlóan találnak egy igazi első számú pilótát, és jobban koncentrálnak rá. Kár, hogy jelenleg nincs ilyenjük. Remélhetőleg jövőre meglesz, és akkor újabb nagyszerű harcra számíthatunk.”

A korábbi klasszis világbajnok arról is szót ejtett, hogy szerint egy utolsó kapaszkodó lehet Hamilton számára a Ferrari, ám maximum rövid ideig lehet esélye a britnek a régi fényében tündökölni, ugyanis kiveszett belőle a bajnoki mentalitás.

„Jövőre még egy évvel idősebb lesz. Kíváncsi vagyok, hogy képes lesz-e újra megtalálni a motivációját. Rövid ideig lehetséges, de hosszú ideig egy angol csapatnál volt, a Ferrari egy olasz csapat, más a munkamódszer. Hamiltonra ráadásul hihetetlen nyomás nehezedik majd a média részéről, ez nem könnyű.”

Eközben Charles Leclerc arról beszélt, hogy ő nem akar 43 évesen a Forma-1-ben versenyezni, de megérti Fernando Alonsót, és örül neki, hogy a tehetség számít manapság a sportjukban.

:+1:1

2024-04-13T11:09:49Z dg43tfdfdgfd