PORTUGáL BAJNOK LETT A MAGYAR SZáRMAZáSú CSATáR!

Nyerj az Unibeten, fogadj a meccsekre kockázat nélkül! 20 000 Ft sportfogadás bónusz + 60 ingyen pörgetés vár Rád! Regisztrálj most! (x)

A hétvégén 3-0-ra nyert a Portimonense ellen a Sporting CP, a Benfica pedig meglepetésre kikapott a Famalicao otthonában 2-0-ra, ezzel pedig biztossá vált, hogy bajnok a magyar származású, de svéd válogatott Gyökeres Viktor csapat.

Az Estoril-Sporting Lisbon bajnokin a hazaiak győzelme 6.50, a döntetlen 4.75, a vendégek sikere 1.40-szeres szorzóval fogadható. (x)

A Rúben Amorim által vezetett csapat három évvel az utolsó bajnoki cím után a 24. nemzeti elsőséget is megszerzte 84 ponttal, és akár elérhetik a 90 pontos álomhatárt is, ha megnyerik a két hátralévő mérkőzést - ami meghaladná a jelenlegi 86 pontos rekordot.

A csapat a 6. fordulóban vette át a listavezetői pozíciót, és bár öt mérkőzés után elvesztették, azt a következő találkozón újra visszaszerezték. A 12. fordulótól kezdve mindig az élmezőnyben voltak a bajnoki címért folytatott harcban, kivéve az időszakot, amikor egy mérkőzéssel kevesebbet játszottak, mint közvetlen riválisaik, a Famalicão elleni mérkőzés elhalasztása miatt.

Összesen 27 győzelmet, három döntetlent és két vereséget könyvelhetnek el eddig az idényben. Tökéletes a mérlegük a 16 otthoni bajnoki mérkőzésen, amit a José Alvalade Stadionban játszottak.

Gyökeres Viktor szerezte a 32. játékhéten a Portimonense elleni mérkőzésen az utolsó gólt. A magyar származású csatárnak 27 gólja és 10 asszisztja van ebben a szezonban, kiváló statisztikáinak köszönhetően több európai sztráklub is felfigyelt rá.

"Szeretek a Sportingnál lenni. Majd meglátjuk, mi történik, most nem tudok semmit ígérni... Nagyon boldog vagyok itt a Sportingnál, szerződésem van, de a labdarúgásban mindig gyorsan zajlanak az események, alkalmazkodnunk kell"

- emelte ki sejtelmesen a mérkőzés után Gyökeres.

Így ünnepelték a szurkolókkal együtt a bajnoki címet a Sporting CP játékosai.

A hazai duplázás is összejöhet a bajnoki címet szerző alakulatnak, hiszen a kupadöntőben a Porto ellen játszanak május 26-án.

2024-05-06T14:37:24Z dg43tfdfdgfd