PEREZ éDESAPJA: ALONSO MOST A VALAHA VOLT LEGJOBB

a pályafutása során nem akadtak kifejezetten domináns időszakai, hiszen még a 2005-ös és 2006-os idényben is, amikor világbajnoki címeket nyert, a McLarennel és a Ferrarival kellett csatáznia, akik szintén versenyképes autókkal rukkoltak elő.

Később a spanyolnak 2007-ben a McLarennél Hamiltonon túl a Ferrarik voltak a nagy kihívói, míg a 2010-es években a Red Bullnak volt jobb autója, mint Alonsónak. Az Aston Martin jelenlegi kiválósága mégis páratlan pályafutást tudhat a háta mögött, számos nagy sikerrel. De vajon Alonso melyik korszakában volt a legjobb?

„Jelenleg a legjobb Alonsót látjuk” – vélekedett a kétszeres spanyol bajnokról Sergio Perez édesapja a Marcának. „Sportolói pályafutása legjobb pillanatát éli. Hogy miért? Mert nincs a legjobb autója, mégis a legerősebbekkel küzd.”

Tény és való, hogy a spanyol tavaly számos dobogós helyezést begyűjtve a negyedik helyen végzett az egyéni bajnokságban egy olyan autóval, ami a szezon második felében csupán az ötödik erő volt. Idősebb Perez szerint ez a bizonyíték rá, hogy milyen jó a spanyol.

„Amikor bajnok volt, neki volt a legjobb autója. Ugyanezt lehetne alkalmazni Maxra is. Ha Max egy olyan csapatban harcolna az élmezőnyért, amely nem olyan erős, mint a Red Bull, ma azt mondanád, hogy Max a világ legjobb versenyzője, mert egy olyan autóval küzd, amely nem a legjobb a világon.”

Eközben Horner már arról beszélt, hogy Perez annak köszönheti az idei formajavulását, hogy már nem szeretné legyőzni Verstappent, ez pedig megnyugvást hozott a mexikói életébe.

2024-05-01T19:28:38Z dg43tfdfdgfd