PEREZ KéRéSE ELLENéRE NEM LESZ GYORS DöNTéS A RED BULLNáL

A Red Bullnál Max Verstappennek már van szerződése 2025-re, míg Perez remekül kezdte a 2024-es szezont, hogy biztosítsa helyét a következő idényben is a csapatnál. Perez csütörtökön azt mondta, a 2025-ös pilótapiac lendületes mivolta miatt „a következő hetekben” szeretne értesülni a jövőjéről, azonban pénteken arra a kérdésre, hogy közel van-e már jövő évi terveik megszilárdítása, Horner nemmel felelt:

„Nem igazán, attól tartok. Hihetetlen, hogy még csak az ötödik versenynél tartunk és már most ennyi szó esik a jövő évi versenyzőkről. Olyan helyzetben vagyunk, hogy mindkét versenyzőnkkel nagyon elégedettek vagyunk. De nem kell végső döntést hoznunk az év végéig. Nyilván, Maxnak hosszútávú szerződése van, Checóé lejár, de eddig példátlanul jól versenyez ebben az idényben.”

Horner érti, miért szeretné Perez gyorsan lezárni a 2025-ös tárgyalásokat, főleg azután, hogy 2023-ban gyenge teljesítményei miatt komoly nyomás alatt volt a szezon középső felében, a csapatfőnök azonban elmondta, szeretné látni, hogy a mexikói képes-e ezt a formát fenntartani, mielőtt aláírnák a hosszabbítást.

„Persze, ő már holnap döntést akar, ez kétségtelen, főleg úgy, hogy a csapat nem igazán siet a dologban. Abban a szerencsés helyzetben vagyunk, hogy sok pilóta szeretne a csapatnál szerepelni, így is elégedettek vagyunk azonban a mai párosunkkal.”

„Egyszerűen meg akarunk bizonyosodni róla, hogy fennmarad a Checo által a szezon elején mutatott egyenletes teljesítmény és annak a rendje és módja szerint ki fogjuk értékelni a lehetőségeinket. Egyelőre azonban nagyon elégedettek vagyunk a felállással.”

A sprintidőmérőn mindeközben Norris futotta meg a leggyorsabb kört, amit ezen a linken meg is nézhettek.

2024-04-20T12:02:07Z dg43tfdfdgfd