PANASZKODNAK A ROMáNOK: „úJABB CSAPáS A MAGYAROKTóL”

Nyerj az Unibeten, fogadj a meccsekre kockázat nélkül! 20 000 Ft sportfogadás bónusz + 60 ingyen pörgetés vár Rád! Regisztrálj most! (x)

A magyarok újabb csapást mérnek a román futballra! Játékosunkat behívták a magyar U20-as válogatottba és a szomszédos ország színeiben játszik majd” – fakadt ki a romániai Prosport Raúl Martín Stefan kapcsán, mondván itt „egy újabb játékos, aki az országon kívül született, román szülőktől, de hátat fordít Romániának, és egy másik országot választ helyette”.

Az MTK-Kisvárda bajnoki mérkőzésen a hazaiak győzelme 2.14, a döntetlen 3.45, a vendégek sikere 3.55-szörös szorzóval fogadható. (x)

Madridban született a Kisvárda – belső és jobb oldali védőként is használható – játékosa, aki magyar édesanyától, illetve román édesapától származik. Nemrég kapott meghívót a magyar U20-as válogatottba, és igent is mondott arra.  Így akár be is mutatkozhat a piros-fehér-zöld mezben az Izland elleni felkészülési mérkőzések valamelyikén, amelyeknek március 20-án és 22-én Gyirmót ad otthont.

A fiatal bekk hármas állampolgársággal rendelkezik – román, spanyol és magyar – és a lap szerint a Román Labdarúgó Szövetség is megpróbálta a saját utánpótláscsapataikhoz csábítani, végül a magyarok mellett döntött. A románok azt is megjegyzik, hogy a Kisvárda hivatalos honlapján „nem is említik” a futballista román származását.

Raúl Martín Stefan 2004. január 1-jén, Madridban látta meg a napvilágot, gyermekként ott is kezdett futballozni a CDE Santa Barbara színeiben, majd öt és fél év eltelte után csatlakozott a szintén a spanyol fővárosban található Getafe csapatához, amelynek U19-es korosztályáig jutott, de a felnőttek között is edzhetett. 2022 decemberében igazolt az NB I-be és már akkor szó volt arról, hogy intézik a védő honosítását.

A játékos ebben az idényben 11 NB I-es találkozón és  Magyar Kupa-meccsen szerepelt a kisvárdaiaknál, ezeken 1 gólpassz fűződik a nevéhez.

2024-03-15T16:06:22Z dg43tfdfdgfd