NOVAK DJOKOVICS BEJELENTéST TETT: TáVOL MARAD A RANGOS TENISZTORNáTóL

A világelső Novak Djokovics hivatalos közösségi felületein jelentette be, hogy visszalép a jövő héten kezdődő miami ezres kategóriájú tenisztornától. A szerb klasszis azt írta, karrierje ebben a szakaszában meg kell tartania az egyensúlyt magánélet és munka között.

A 98 ATP-tornagyőzelemmel rendelkező Novak Djokovics nélkül rendezik jövő héttől Miamiban az év második mestertornáját. Már csütörtöktől olvasni lehetett a nemzetközi sajtóban, hogy a szerb világelső visszalépését fontolgatja, végül Djokovics szombaton jelentette be hivatalosan, hogy távol marad a rangos versenytől. 

Sajnos nem fogok játszani az idei Miami Openen. A karrierem ezen szakaszában egyensúlyt szeretnék tartani a magánéletem és a munkám között. Elnézést kérek, hogy nem fogom tudni megtapasztalni a világ legjobb és legszenvedélyesebb rajongóinak szeretét. Várom, hogy a jövőben visszatérhessek ide és pályára léphessek!

– írta Djokovics, aki a jelenleg is zajló Indian Wells-i tenisztorna korai szakaszában búcsúzott hatalmas meglepetésre a top100-on kívül rangsorolt olasz Luca Nardi ellen. 

A szerb teniszező idén mindössze 11 mérkőzésen lépett pályára, ebből nyolcat megnyert, hármat pedig elvesztett. Mint ismert, nem sikerült számára a címvédés az Australian Openen, az Indian Wells-i búcsúját követően pedig arról beszélt, nincs hozzászokva ahhoz, hogy hónapokon keresztül egyik tornát sem nyeri meg. Djokovics korábban arról vallott, hogy az aktuális riválisokon túl mentális egészségével is meg kell küzdenie, mivel egyre rosszabbul viseli családja, gyermekei távollétét. 

A miami ezres kategóriájú mestertorna főtáblás küzdelmei jövő szerdán kezdődnek két magyar érdekeltséggel, mivel Marozsán Fábián és Fucsovics Márton alanyi jogon, kvalifikáció nélkül indulhat a legjobbak között. 

(Borítókép: Getty Images)

2024-03-16T14:23:51Z dg43tfdfdgfd