NEM KíMéLIK SZOBOSZLAI DOMINIKET, SOKAK SZERINT A MEZőNY LEGROSSZABB JáTéKOSA VOLT

A Liverpool labdarúgócsapata abszolút váratlan, 3–0-s vereséget szenvedett hazai pályán az Atalantától az Európa-liga negyeddöntőjének első felvonásán. Jürgen Klopp csapata meglepően rossz teljesítményt nyújtott, a brit média pedig nem kímélte a liverpooliakat a kudarc után, így Szoboszlai Dominik is megkapta a magáét – akinek hibájából született a harmadik olasz gól.

A magyar válogatott csapatkapitánya csütörtök este kimaradt a Liverpool kezdőcsapatából az Atalanta elleni Európa-liga-negyeddöntő első felvonásán. Jürgen Klopp vezetőedző a félidőben cserélte be Szoboszlait, Mohamed Szalah és Andy Robertson társaságában, akkor, amikor már egygólos hátrányban volt a csapat. Szoboszlai Dominik pályára lépésével nem tudott fejlődni a Liverpool játéka, sőt a magyar középpályás hibájából szerezte az Atalanta a harmadik gólt.

A 3–0-s vereség egyben azt is jelentette, hogy a Liverpool több mint egy év után szenvedett újra vereséget hazai pályán, egyúttal rendkívül nehéz helyzetbe került a bergamói visszavágó előtt. A kiábrándító eredmény után a brit média nem kímélte a Liverpool játékosait, Szoboszlai Dominik – értelemszerűen – negatív értékelést kapott, és több olyan médium volt, amely szerint a magyar játékos volt a legrosszabb csütörtök este. 

A whoscored.com-nál a Liverpool játékosainak átlagos értékelése 6,20-as lett, viszont Szoboszlai mindössze 5,3-as osztályzatot kapott, amely a legalacsonyabb volt a csapatban. 

A gyenge értékelés mellett feltüntették, hogy egyik, saját térfelén eladott labdája közvetlenül gólhoz vezetett, és azt is kifogásolták, hogy Szoboszlai miután eladta a labdát, nem sprintelt vissza azonnal. 

Volt olyan portál, amely pozitív dolgokat is említett Szoboszlai kapcsán, mint például, hogy intenzitást és némi gyorsaságot hozott beállásával a pályára, ugyanakkor Curtis Joneshoz hasonlóan nem volt nagy mozgástere. A liverpool.com 10-ből ötösre értékelte Szoboszlai produkcióját, ugyanakkor hozzátette, hogy a harmadik gól előtt túlságosan könnyen eladott labdája – amelyből a gól született – keretbe foglalta teljesítményét. 

A This is Anfield szurkolói portál nem Szoboszlait látta a mezőny legrosszabb játékosának. Négyes osztályzata így sem nevezhető jónak, de Kosztasz Cimikasz és Darwin Núnez hármas érdemjegyet kapott csütörtök esti teljesítményére – ugyanúgy 10-es skálán. 

A liverpoolechoc.co.uk hasonlóan Szoboszlait látta a Liverpool leggyengébb játékosának csütörtökön este, hármas osztályzatát pedig azzal indokolták, hogy amióta az Anfielden futballozik, legrosszabb teljesítményét nyújtotta. Az értékelés szerint Szoboszlai keveset tett hozzá az előrejátékhoz, viszont a harmadik gól az ő hibájából született. 

Az Európa-liga negyeddöntőjének visszavágóit jövő csütörtökön rendezik.

Európa-liga, negyeddöntő, első mérkőzés:

  • Liverpool (angol) – Atalanta (olasz) 0–3 (Scamacca 38., 61., Pasalic 83.)
  • Milan (olasz) – Roma (olasz) 0–1 (Mancini 17.)
  • Bayer Leverkusen (német) – West Ham United (angol) 2–0 (Hofmann 83., Boniface 91.)
  • Benfica (portugál) – Olympique Marseille (francia) 2–1 (Rafa Silva 16., Di María 52., ill. Aubameyang 67.)

(Borítókép: Getty Images)

2024-04-12T09:30:18Z dg43tfdfdgfd