"NEM A LEGOKOSABB DöNTéS..." - REAGáLTAK A VERSENYZőK A KíNAI SPRINTRE

Kína utoljára 2019-ben rendezett Forma-1-es futamot, utána azonban a koronavírus-járvány kisiklatta az esemény megrendezésére tett terveket. A bajnokság négy év után tér vissza az embert próbáló sanghaji pályára, ahol a csapatok az ismeretlenbe ugranak, tudván, a jelenlegi autók még nem szerepeltek ott.

Ennek tetejébe újra is aszfaltozták a pályát, így nagyon kevés adat áll rendelkezésre az 5,4 km-es aszfaltcsíkról, ezért nehezebb készülni a hétvégére. Tovább növelheti a fejtörést, hogy Kína az egyik a hat sprintfutam helyszínei közül, azaz mindössze hatvan perc alatt kell majd megtalálni a megfelelő beállításokat.

A Motorsport.com kérdésére, mit gondol arról, hogy sprinteseményen tér vissza Sanghaj, Max Verstappen némi szarkazmussal reagált: „Szerintem nagyon okos dolog. Persze, nyilván nem gondolom okosnak, mert ha egy olyan pályára térünk vissza, ahol már egy ideje nem szerepeltünk, nem tudjuk, mit fogunk tapasztalni, jobb lett volna ott egy normális versenyhétvége.”

„Ugyanakkor kicsit feldobja a dolgokat, talán pont ezt akarják látni. Viszont a vezetési és teljesítményszempontból nem a legokosabb döntés. Meglátjuk, ha odaérünk. Mindig szerettem a pályát, remélhetőleg repülőrajtot veszünk és nem kell sokat maszatolni az autón.”

2024-04-15T15:12:16Z dg43tfdfdgfd