NAGY POFONBA SZALADTAK BELE MESSIéK, MIUTáN KAPTAK EGY KABARéBA ILLő GóLT

Az Inter Miami 3–1-re kikapott a mexikói Monterrey otthonában, így 5–2-es összesítéssel elbúcsúzott az észak- és közép-amerikai zóna (CONCACAF) labdarúgó Bajnokok Kupájától. A negyeddöntős párharc visszavágója után a vesztes csapat szurkolói elárasztották az internetet a David Beckhamnek címzett dühös kommentekkel.

Az első meccsen az Inter Miami hazai pályán szenvedett 2–1-es vereséget, a találkozó után pedig Messiék kérdőre vonták Fernando Ortizt, a Monterrey vezetőedzőjét, aki korábban azt mondta, hogy az argentin világbajnok miatt manipulálhatják a játékvezetők az Inter Miami találkozóit.

A Monterrey segédedzője egy kiszivárgott hangfelvételen „megszállott törpének” nevezte Messit, és az ellenfél vezetőedzőjébe, Tata Martinóba is beleállt. Nico Sánchez később bocsánatot kért Martinótól, Messitől viszont nem.

A visszavágón több ezer szurkoló előtt léptek pályára a csapatok, a sérülésből visszatérő Messi a kezdőben kapott helyet a vendégeknél. A sokkoló árak sem tántorították el a mexikói drukkereket a jegyvásárlástól, akik a hírek szerint ötezer dollárt (aktuális árfolyamon számítva 1,8 millió forintot) sem sajnáltak kifizetni azért, hogy élőben láthassák Messit.

A hazai csapat a 31. percben került előnybe, miután kihasználták az Inter Miami kapusának (Drake Callender) kapitális hibáját:

A mexikóiak a 64.  percben zárták le a párharcot, 3–0 után aztán kiengedtek, a vendégeknek csak szépítésre futotta, Diego Gómez a 85. percben iratkozott fel a gólszerzők közé, Messi adta a gólpasszt. Az Inter Miami akkor már emberhátrányban volt, az argentin klasszis korábbi barcelonai csapattársa, Jordi Alba ugyanis a 78. percben kiállíttatta magát, mégpedig úgy, hogy az első sárga lapját négy perccel korábban gyűjtötte be.

Az Inter Miami szurkolói nehezen viselték a kudarcot, a lefújás után a csapat tulajdonosát, David Beckhamet kezdték szidni a közösségi médiában. „Beckham, idehoztad Messit, de csapatot nem tudtál építeni köré. Messi egyedül nem tud csodát tenni” – írta egyikük az X-en.

2024-04-11T07:01:26Z dg43tfdfdgfd