MéSZöLY GéZA TöBB HóNAPOS ELTILTáST KAPOTT MEGNYILVáNULáSA MIATT

Mészöly Géza, a magyar labdarúgó-élvonalban (OTP Bank Liga) szereplő Újpest FC vezetőedzője 1+2 hónapos eltiltást kapott egy közelmúltban tartott sajtótájékoztatón használt kifejezése miatt. Ennek értelmében Mészöly a csütörtöki kupamérkőzésen sem irányíthatja már csapatát. Az Újpest FC elfogadhatatlannak tartja a döntést.

…Tudtunk váltani egy picit, és a beszálló játékosok is… Most Franklinre (Sasere – a szerk.) gondolok. Nem szerettem én se játszani ilyen nagydarab feka ellen, aki megtartja a labdát, és megcsúsztatja. Szerintem kulcsfontosságú volt, hogy ő be tudott jönni

– hangzott el Mészöly Gézától a Disógyőr elleni, újpesti szempontból győztes mérkőzés utáni sajtótájékoztatón. 

A Magyar Labdarúgó-szövetség Fegyelmi Bizottsága döntése értelmében nem maradt következmények nélkül Mészöly megnyilvánulása, akit 1+2 hónapra tiltottak el. Az eltiltásból csak az első hónapot kell letöltenie a szakembernek, a másik kettőt felfüggesztve kapta. 

Az Újpest FC elfogadhatatlannak tartja a döntést

Az Újpest FC a honlapján közleményben jelezte, hogy a döntést elfogadhatatlannak tartja. A klubnak az az álláspontja, hogy a vezetőedző nem követett el szabálysértést, illetve a büntetés aránytalan és a szabály szellemével tökéletesen ellentétes. Az Újpest szerint méltatlan és a professzionális működéssel összeegyeztethetetlen, hogy a döntés egy a klub szezonbeli sikerességét befolyásoló hivatalos mérkőzés napján született meg.

A közlemény kitér rá, hogy az Újpest FC a rasszizmus minden formájával szemben a zéró tolerancia elvét követi és mindig ennek megfelelően fog eljárni, illetve arra, hogy a klub a döntés ellen fellebbez és az igazság érdekében a végsőkig hajlandó elmenni.

A fellebbezésnek nincs halasztó hatálya, így a vezetőedző a Magyar Kupa 19 órakor kezdődő nyolcaddöntőjében sem ülhet le a kispadra a bajnokságban listavezető Paks ellen.

2024-02-29T13:26:17Z dg43tfdfdgfd