„MéLTATLAN, AHOGYAN A HERTHA VEZETéSE A KLUB LEGENDáJáVAL BáNIK” – BERLINBEN TOVáBBRA IS TéMA DáRDAI PáL

Nyerj az Unibeten, fogadj a meccsekre kockázat nélkül! 20 000 Ft sportfogadás bónusz + 60 ingyen pörgetés vár Rád! Regisztrálj most! (x)

Berlinben is akad, aki szerint nem kizárólag a magyar edző a hibás a Herthánál kialakult helyzetért.

A Paderborn-Hertha BSC német másodosztályú bajnoki mérkőzésen a hazaiak győzelme 2.06, a döntetlen 3.60, a vendégek sikere 3.30-szoros szorzóval fogadható. (x)

Mint megírtuk, Dárdai Pált, a Hertha BSC vezetőedzőjét a napokban annyira feldühítette az egyik újságíró, hogy szó nélkül otthagyta csapata sajtótájékoztatóját.

A magyar tréner kirohanása nem maradt következmények nélkül, a fővárosi klub rögtön válságértekezletet hívott össze. A vezetőség arra kérte a Herthánál a harmadik edzői periódusát töltő szakembert, hogy kerülje a hasonló viselkedést, ő viszont azt nehezményezte, hogy egyedül kell szembenéznie a kritikákkal.

Az élvonaltól tavaly búcsúzott csapat nem a várakozásoknak megfelelően muzsikál, csak a kilencedik helyen áll a német másodosztályban, nyolc pontra a még osztályozós helyet érő harmadik pozíciótól. A történtek után ismét felerősödtek a pletykák, hogy a berlini egyesület nem hosszabbítja meg a 48 éves vezetőedző szezon végén lejáró szerződését.

Az egyik helyi újságnál azonban úgy vélik, Dárdai Pál nem érdemli meg, hogy így bánjanak vele a klubnál, ahogyan azt sem, hogy csak őt hibáztassák.

Méltatlan, ahogyan a Hertha vezetése a klublegendájukkal bánik. Nem ezt érdemli. Minden jogos kritika ellenére, ami őt éri, minden edzőnek szüksége van egy működő csapatra is ahhoz, hogy csúcsteljesítményt tudjon produkálni” – írta a Berliner Zeitung véleménycikkében Robert Matiebel.

 „A Herthánál a főbb terheket azok a játékosok cipelik, akik már a sok nyári átigazolás előtt itt voltak a klubnál. Benjamin Weber sportvezető, Zecke Neuendorf játékosokért felelős vezető és Timon Pauls csapattervező felel az új játékosanyagért és nem mellesleg a játékkoncepcióért is. Több mint kérdéses, hogy minden átigazolás hozzájárult a koncepcióhoz”.

A Berliner Zeitung szerint a Hertha BSC már aktívan keresi az új edzőt, Dárdai Pál jövőjét pedig egyelőre homály fedi.

A következményekkel valószínűleg egyedül az edzőnek kell majd felelnie. A kizárólagos hibáztatásnak hosszú és szomorú hagyománya van a Herthánál. A végén a vezetőedzőnek kell távoznia. A többiek maradhatnak. Attól tartok, hogy az edző kirúgásának szokásos reflexe önmagában nem fog változást hozni” – írta Robert Matiebel.

2024-04-05T16:31:27Z dg43tfdfdgfd