MáR LEMONDOTT A NYáRI KONTINENSTORNáRóL A MAGYAR VáLOGATOTT TáMADó

Nyerj az Unibeten, fogadj a meccsekre kockázat nélkül! 20 000 Ft sportfogadás bónusz + 60 ingyen pörgetés vár Rád! Regisztrálj most! (x)

Édesapja szerint fia, Sallói Dániel, az észak-amerikai labdarúgó-bajnokságban (MLS) szereplő Sporting Kansas City játékosa már tudomásul vette, hogy nem vehet részt a magyar válogatottal a nyári Európa-bajnokságon.

A Kisvárda-MTK Magyar Kupa-mérkőzésen a hazaiak győzelme 2.43, a döntetlen 3.20, a vendégek sikere 2.80-szoros szorzóval fogadható. (x)

Bár Marco Rossi szövetségi kapitány még nem hirdette ki a németországi Európa-bajnokságra a válogatott keretet, Sallói Dániel már tudomásul vette, hogy vélhetően lemaradt a nyári tornáról.

A 27 éves balszélső az MLS nemrég kezdődött mostani kiírásában hat meccsen lépett pályára a Sporting Kansas City színeiben, ezeken két gólpasszt jegyzett. A nemzeti csapatban még 2021. szeptember 2-án mutatkozott be, azóta összesen négyszer öltötte magára a piros-fehér-zöld mezt, legutóbb a debütálása évében, október 9-én, az Albánia ellen hazai pályán 1–0-ra elvesztett vébéselejtezőn.

A mellőzés okairól édesapja, Sallói István beszélt a Metropolnak.

 „Árulkodó tény, hogy bár a fiam az Egyesült Államokban, a Sporting Kansasban bizonyít, Marco Rossi szövetségi kapitány immár hónapok óta nem veszi őt figyelembe a kerethirdetéskor. Ezzel a helyzettel a fiam már megbékélt, nem is frusztrált, és hozzá hasonlóan a magam részéről biztos vagyok abban, hogy a németországi kontinensbajnokságra sem utazik. Az Egyesült Államokban a szélről indulva szeret kombinálni. Gólt szerez vagy éppen gólt készít elő, akár a középpályáról indulva. A nemzeti együttesben viszont a középpályán Szoboszlai Dominik és Sallai Roland helye bombabiztos, erről nincs is vita, ékként pedig nyilvánvalóan Varga Barnabás hozza magát” – mondta a korábbi tizenháromszoros válogatott Sallói István, a Zalaegerszegi TE sportigazgatója.

Mint ismert, ugyancsak az Egyesült Államokban futballozik Gazdag Dániel, a Philadelphia Union légiósa, aki ugyan a nemzeti csapat legutóbbi két, Törökország és Koszovó elleni felkészülési mérkőzésen is tagja volt a keretnek, de a teljesítményét sokan kritizálták. Még Marco Rossi is jelezte, hogy többet vár a huszonnégyszeres válogatott támadótól – aki góllal tért vissza a klubcsapatához.

Sallói István ugyanakkor rámutatott, hogy minden esetben nehézséget okoz az átállás egy olyan játékosnak, aki átutazik egy időzónát.

Az Egyesült Államok és Magyarország relációjában van játékos, aki két nap, de olyan is akad, aki csak egy hét után hozza az igazi formáját. Azt viszont nyugodt szívvel kijelentem, hogy Gazdag Dániel a németországi Eb idejére teljes mértékben akklimatizálódik” – fogalmazott.

A nemzeti együttes legközelebb – már a kontinenstornára történő közvetlen felkészülés jegyében – június 4-én az írek vendégeként lép pályára a dublini Aviva Stadionban.

2024-04-02T07:23:35Z dg43tfdfdgfd