MIéRT KELLETT? ÉRTETLENKEDéST KELTETT A FERENCVáROS TéLI IGAZOLáSA

Nyerj az Unibeten, fogadj a meccsekre kockázat nélkül! 20 000 Ft sportfogadás bónusz + 60 ingyen pörgetés vár Rád! Regisztrálj most! (x)

Szergej Juran, az orosz Nyizsnij Novgorod vezetőedzője nem érti, hogy az örmény válogatott Edgar Szevikjan miért szerződött télen tőlük a Ferencvároshoz.

A Mezőkövesd-Ferencváros bajnokin a hazaiak győzelme 9.50, a döntetlen 5.60, a vendégek sikere 1.33-szoros szorzóval fogadható. (x)

Az orosz élvonalban szereplő Nyizsnij Novgorod vezetőedzője, Szergej Juran a sport-express.ru-nak adott interjújában arról beszélt, hogy szerinte Edgar Szevikjan elkapkodta döntését a téli átigazolási időszakban, amikor a Ferencvároshoz szerződött.

„Edgarnak nálunk kellett volna befejeznie a szezont, és utána kellett volna klubot váltania. Akár a Krasznodarba, akár a Ferencvárosba. Ő egy fiatal játékos, én minden sikertelen meccse után megnyugtattam, hogy nem kell aggódnia, fokozatosan próbáltam őt eljuttatni a megfelelő szintre. Nagyon tehetséges játékos, de ezt a klubváltást hat hónappal elkapkodta” – fogalmazott a szakember, aki azt is hozzátette, hogy szívesen látná újra a csapatában Szevikjant.

Mint ismert, a 22 éves, immár hatszoros örmény válogatott játékos január közepén érkezett Magyarországra, azonban az NB I-ben eddig mindössze 26 percet kapott a zöld-fehérek vezetőedzőjétől, Dejan Sztankovicstól.

Hajnal Tamás sportigazgató korábban arról beszélt, azért kapott egyelőre kevesebb játéklehetőséget a – sajtóhírek szerint nagyjából 1,2 millió euróért igazolt – támadó, mert fizikális lemaradása van és a magyarországi körülményekhez is alkalmazkodnia kell.

A Lokomotiv Moszkva akadémiáján nevelkedett Edgar Szevikjan 16 éves korában a spanyol Levante utánpótlásához került. A 2020/21-es szezonban aztán La Ligában szereplő első csapatban is bemutatkozott, a Getafe elleni bajnokin csereként hét percet játszott. Többnyire azonban a spanyolok tartakékcsapatában kapott szerepet, ezért 2022 nyarán visszatért Oroszországba, a Nyizsnyij Novgorodhoz, amelynek színeiben 40 meccsen 8 gól szerzett és 1 gólpasszt is kiosztott.

2024-03-30T13:17:16Z dg43tfdfdgfd