MILáK KRISTóF úJRA KERüLI A MEDENCéT – MI LESZ íGY A PáRIZSI OLIMPIáN?

Újra forr a víz Milák Kristóf párizsi felkészülése kapcsán, a Sportal eddig mindig megbízható informátora szerint ugyanis olimpiai bajnok úszónk az ob óta sorra lógja el az edzéseket.

A tokiói olimpián aranyérmes, 200 pillangón világcsúcstartó Milák tavaly nyáron jelentette be, hogy egy időre felhagy a versenyzéssel, és nem indul a világbajnokságon sem.

Ezt követően teltek-múltak a hónapok, de a visszatérés csak nem akart elérkezni, mígnem február közepén csak eljött a pillanat.

Az országos bajnokságon versenykörülmények között is láthattuk klasszis sportolónkat, akinek teljesítménye egyrészt remek volt (hiszen hat számból ötöt megnyert), másrészt azért jócskán elmaradt korábbi legjobbjaitól.

Milák 50 méteren még egyéni legjobbját tudta megúszni, 100-on már 1-1,5 másodperccel maradt el, 200-on pedig már 3 és 4 másodperc volt a hátránya saját magához képest.

Edzője, Virth Balázs ezt követően azt mondta, hogy az állóképesség javításán van a fő hangsúly a párizsi olimpia előtt, és véleménye szerint a játékokig hátralévő idő elegendő ahhoz, hogy sikeresen felkészüljön.

Ehhez nyilvánvalóan kemény edzésekre van szükség. Pontosabban lenne.

Mivel az érintett a sajtóval egyáltalán nem, csupán szponzoraival hajlandó kommunikálni, illetve az uszodák világában ugyancsak mindenki elzárkózik neve hallatán a kérdésektől, így nem lehet pontosan tudni, mi van Milák Kristóffal. A Sportal ugyanakkor az eddig rendre megbízható informátorára hivatkozva arról számolt be: 

a bajnokság vége óta megtartott 38 edzésből Milák Kristóf csak haton vett részt, 32-t igazolatlanul hiányzott, magyarán ellógott.

Az aggodalom tehát ismét magas szintre csapott, és ahogyan a lap is hozzáteszi, ilyen körülmények között csodával érne fel, ha újra aranyérmes lenne az olimpián.

(Borítókép: Szollár Zsófi / Index)

2024-05-09T14:33:59Z dg43tfdfdgfd