MESSI NéLKüL éGETT A VILáGBAJNOK, DE AZTáN MEGRáZTA MAGáT

A világbajnok argentin labdarúgó-válogatott Los Angelesben csapott össze Costa Ricával, és bár a szünetben még 1–0-ra Keylor Navasék vezettek, a második félidőben hengerelt a Lionel Messit nélkülöző Celeste, és Ángel Di María, Alexis Mac Allister, valamint Lautaro Martínez góljaival 3–1-re győzött.

A Los Angelesben rendezett mérkőzésen a világbajnok argentinok a könnyebben sérült csapatkapitány, Lionel Messi nélkül álltak fel a Costa Rica elleni barátságos mérkőzésen. Ez meg is látszott az első félidő teljesítményén, mert a 34. percben Manfred Ugalde, a Szpartak Moszkva 21 éves centere révén a Los Ticos szerezte meg a vezetést.

Fordulás után Lionel Scaloni szövetségi kapitány együttese magasabb sebességi fokozatba kapcsolt, és Ángel Di María pompás szabadrúgásával egyenlített az 52. percben.

Mintha csak Messi rúgta volna, ballal, a rövid felsőbe, Keylor Navas, a PSG kapusa vetődött, de hiába. Érdekes, hogy Di María és Navas nem is olyan régen még klubtársak voltak Párizsban.

Nem sokáig kellett várni az argentin vezető gólra, Di María szabadrúgása után tűzijáték alakult ki Navas kapuja előtt, végül a kipattanót a liverpooli Alexis Mac Allister, Szoboszlai Dominik klubtársa fejelte a hálóba.

A kegyelemdöfést a 77. percben a csereként beállt Lautaro Martínez adta meg, beállítva a 3–1-es végeredményt.

A mérkőzésen mutatkozott be az argentin válogatottban Walter Benítez, a PSV Eindhoven kapusa, aki a világbajnok Dibu Martínez helyén védett. 

(Borítókép: Ángel Di María (k) gólöröme az Argentína–Costa Rica barátságos mérkőzésen Los Angelesben, 2024. március 26-án. Fotó: Kevork Djansezian / Getty Images Hungary)

2024-03-27T06:32:28Z dg43tfdfdgfd