„MERCI, CITY!” – FELLáZADTAK A FüSTöLGő FRANCIA SZURKOLóK A TULAJDONOS ELLEN – VIDEÓ!

Nyerj az Unibeten, fogadj a meccsekre kockázat nélkül! 20 000 Ft sportfogadás bónusz + 60 ingyen pörgetés vár Rád! Regisztrálj most! (x)

Két év alatt két osztályt zuhanhat a City Football Group kötelékébe tartozó Troyes. A szurkolók nem bírták tovább cérnával, pirotechnikai eszközökkel és füstbombákkal fűszerezett tiltakozásuk miatt félbeszakadt a péntek esti francia másodosztályú bajnoki.

A Manchester City-Wolverhampthon Wanderers bajnokin a hazaiak győzelme 1.09, a döntetlen 13.00, a vendégek sikere 29.00-szeres szorzóval fogadható. (x)

A Troyes-ban 2020 szeptemberében vásárolt többségi részesedést a City Football Group (CFG), amelyhez ma már 13 csapat tartozik, Európából a „koronaékszer” Manchester City, valamint a Girona, a Palermo, a Sparta Rotterdam, a Lommel és a Troyes.

Az Athletic beszámolója szerint van, ahol sikert hozott a CFG szerepvállalása – ékes példa erre a La Liga idei kiírásának katalán meglepetéscsapata –, a franciáknál viszont már kevésbé.

A Troyes ugyan a hatalomátvételt követően azonnal feljutott az élvonalba, de ezután elképesztő zuhanórepülésbe kezdett: a következő idényben tükörsimán hullott alá a másodosztályba, és úgy tűnik, meg sem áll a harmadik vonalig.

A 17. helyezett Troyes péntek este hatpontos rangadón látta vendégül a Valenciennes gárdáját. Az eredményjelző a 89. percben 1–1-et mutatott, ez az állás pedig azt jelentette volna, hogy a klubnak – amely 2001-ben megnyerte az azóta már megszűnt Intertoto-kupát – már csak matematikai esélye marad a bennmaradásra az utolsó két fordulóban.

A hazai szurkolók nem bírták tovább cérnával: pirotechnikai eszközöket és füstbombákat kezdtek dobálni a pályára, miközben a tulajdonos elleni tiltakozásul gúnyosan azt skandálták: „Merci, City!” – Köszönjük, City!”

A hazai játékosok ugyan a fáklyákat megpróbálták kidobni a pályáról, de sokra nem mentek vele.

A játékvezető előbb megállította a meccset, később pedig úgy döntött, a mérkőzés nem is folytatódik tovább.

A klub közleményben ítélte el a történteket.

A pályára számos alkalommal pirotechnikai eszközöket dobtak, amik végül megakadályozták a találkozó befejezését. A játékvezetőnek nem volt más választása, mint lefújni a meccset. A szurkolók csalódottsága önmagában nem ad felmentést a viselkedésükre. A csapat várja a megfelelő hatóság döntését az ügyben” – írták.

Egyelőre nem tudni, mi lesz félbeszakadt találkozó soros. A beszámolók szerint könnyen lehet, hogy az incidens miatt végül pontlevonással büntetik a Troyes-t, ezzel pedig teljesen biztosan kiesne a csapat, amelyet jelenleg hét pont választ el a bennmaradás érő pozíciótól. A túlélésért folytatott harc a jövő héten a Stade Laval otthonában kezdődhet, majd május 17-én otthon az Annecy ellen folytatódhat – már amennyiben addig marad még bármennyi esély…

A dühös drukkerek talán már örülnének is, ha csapatuk a harmadosztályban már nem jelentene értéket a cégcsoportnak, így ha nagy áron is, de megszabadulnának a klub számára sok jót nem hozó tulajdonosoktól.

A City-ellenesség ebben a szezonban hágott a tetőfokára: 2023-ban a Troyes leigazolta Saviót, akit 16 nappal azután, hogy aláírta a szerződést, kölcsönadtak a PSV Eindhovennek. Miután a francia csapat kiesett a Ligue 1-ből, a brazil egy másik CFG-klubhoz, a spanyol élvonalbeli Gironához került kölcsönbe.

2024-05-04T11:44:05Z dg43tfdfdgfd